MINISTARSTVO SOCIJALE Javni poziv za dodjelu nagrada za izuzetne uspjehe u promicanju i obavljanju udomiteljstva

Ovom se nagradom vrednuju izvanredna postignuća udomitelja i njihova predanost u stvaranju stabilnog i poticajnog okruženja za život djece i odraslih korisnika te njihovo zalaganje i inovativnost u promicanju udomiteljstva u zajednici

Roditelji i sin, ilustracija.

 

Ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike ove će godine povodom Međunarodnog dana obitelji dodijeliti Nagradu udomiteljima za iznimne uspjehe ostvarene u promicanju i obavljanju udomiteljstva.

Ovom se nagradom vrednuju izvanredna postignuća udomitelja i njihova predanost u stvaranju stabilnog i poticajnog okruženja za život djece i odraslih korisnika te njihovo zalaganje i inovativnost u promicanju udomiteljstva u zajednici.

Nagrada se dodjeljuje u dvjema  kategorijama, Godišnja nagrada i Nagrada za životno djelo, a dodjeljuje se u obliku povelje i u novcu.

Ove će godine biti dodijeljene četiri godišnje nagrade i jedna nagrada za životno djelo, odnosno pet godišnjih nagrada.

Priznanja udomiteljima dodjeljuju se kroz višegodišnje razdoblje, a u ovom je obliku Nagrada  prvi puta dodijeljena u 2019. godini stupanjem na snagu Zakona o udomiteljstvu  ('Narodne novine' broj 115/18). Postupak dodjele Nagrade provodi se u skladu s Pravilnikom o dodjeli nagrade udomiteljima ('Narodne novine', broj 46/19).

Prijavna dokumentacija Inicijative dostavlja se putem email adrese udomiteljstvo@mrosp.hr najkasnije do 4. svibnja 2021.

Više informacija te prijavnu dokumentaciju možete pronaći ovdje.

 

Izvor: Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti