DOBRA VIJEST U Zadru napokon otvoren senzorički park za djecu s teškoćama u razvoju

Uređenje Vruljice predstavlja ogledni primjer i novi smjer u uređenju zelenih površina grada, naročito parkova i perivoja koji će postati još pristupačniji građanima svih dobi i motoričkih mogućnosti, kaže zadarski gradonačelnik Branko Dukić

Senzorički park u Zadru, ilustracija

 

U sklopu parka Vruljice, Zadar će dobiti senzorički park za djecu s teškoćama u razvoju, najavio je u utorak prilikom obilaska gradilišta vanjskog vježbališta u parku gradonačelnik Branko Dukić.

Senzorički park dio je projekta 'Inclusive play' na kojemu rade Grad Zadar i Dječji vrtić Latica, a ukupna mu je vrijednost u sklopu programa InterregIPA.

Prekogranične suradnje Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore vrijedne su sedam milijuna kuna. Grad Zadar za projekt je dobio tri milijuna kuna.

- Cilj svih ulaganja u naše urbane parkove je očuvanje okoliša i unapređenje kvalitetnog i zdravog načina života u našemu gradu. Uređenje Vruljice predstavlja ogledni primjer i novi smjer u uređenju zelenih površina grada, naročito parkova i perivoja koji će postati još pristupačniji građanima svih dobi i motoričkih mogućnosti. Nakon što smo uredili i još uređujemo gradske plaže, u idućih nekoliko godina posvetit ćemo se uređenju parkova i zelenih površina Zadra, a uskoro će biti raspisan natječaj za uređenje park-šume Musapstana - rekao je gradonačelnik Dukić.

Osim senzoričkog parka, gradonačelnik je najavio i uređenje gornjeg dijela parka Vruljice u kojemu će se postaviti trim-staza, uredit će se boćalište, a jedan dio parka bit će namijenjen psima.

Za uređenje donjeg dijela parka, površine oko 4000 metara četvornih, osigurano je više od milijun i 650 tisuća kuna za opremanje i radove. Dovršetak se očekuje za sedam do osam mjeseci, a za drugi senzorički park ŠRC Višnjik osigurano je 220 tisuća kuna za projekt 'Inclusive play'.

- Velik je to iskorak i vjerujem da ćemo se dovršetkom ovog projekta zasigurno svrstati uz bok gradovima koji su primjer dobre prakse, a vezano za osiguranje i uključivost osoba s invaliditetom - istaknuo je pročelnik Upravnog odjela za EU fondove Ante Ćurković.

 

Hina

 

Povezane vijesti