PANTOVČAK Predsjednik Milanović razgovarao s predstavnicima Saveza edukacijskih rehabilitatora

Predsjednik Saveza edukacijskih rehabilitatora Hrvatske Antun Zupanc i predsjednik Hrvatske komore edukacijskih rehabilitatora Zlatko Bukvić upoznali su predsjednika Milanovića s ključnim aktivnostima saveza i njegovih članova

Prizor sa sastanka.

 

Predsjednik Republike Zoran Milanović razgovarao je s predstavnicima Saveza edukacijskih rehabilitatora Hrvatske, strukovnog saveza udruga edukacijskih rehabilitatora s područja cijele Republike Hrvatske.

Predsjednik Saveza edukacijskih rehabilitatora Hrvatske Antun Zupanc i predsjednik Hrvatske komore edukacijskih rehabilitatora Zlatko Bukvić upoznali su predsjednika Milanovića s ključnim aktivnostima saveza i njegovih članova. Edukacijski rehabilitatori rade na poslovima odgoja, obrazovanja i rehabilitacije djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom u redovnim školama, u školama koje osiguravaju posebne uvjete odgoja i obrazovanja, u ustanovama socijalne skrbi i centrima za socijalnu skrb, te u zdravstvenim ustanovama.

Ključne aktivnosti saveza uključuju koordinaciju i pomoć u organiziranju i djelovanju udruga edukacijskih rehabilitatora te razvijanju njihovog etičkog i humanog djelovanja kao i drugih stručnjaka koji se bave problemima osoba s teškoćama socijalne integracije. U tom smislu, istaknuli su da surađuju u organiziranju stručnog i znanstvenog djelovanja edukacijskih Zoran Milanović, Antun Zupanc i Zlatko Bukvić.rehabilitatora i drugih stručnjaka, pokretanju i podržavanju znanstveno-istraživačkog rada te da surađuju sa srodnim udrugama u zemlji i inozemstvu. Nadalje, savez proučava i prati edukacijsko-rehabilitacijsku problematiku te daje prijedloge za njezino unapređenje, ali i pokreće izradu i izvođenje novih koncepcija i programa rada s osobama s teškoćama socijalne integracije.

Upoznali su predsjednika i s problemima s kojima se savez susreće, a to je prije svega nedostatak stručnjaka za edukacijsku rehabilitaciju. Prema njihovim riječima, postoji veliki interes za studij, ali su kvote za upis studenata male i nedovoljne te zbog toga u sustavu nedostaje stručnjaka. Kao problem istaknuli su i izostavljanje programa odgoja i obrazovanja učenika s teškoćama u razvoju iz kurikularne reforme te se nadaju da će u razgovorima s nadležnim ministarstvom početi rješavati i te probleme.

 

Izvor: Ured predsjednika Republike Hrvatske

Fotografije: Dario Andrišek

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti