Proslavljena japanska umjetnica Kaido Nobuko poklanja djela za djecu oboljelu od karcinoma

Prikupljena sredstva bit će donirana Udruzi Krijesnica za potrebe rehabilitacijskog programa temeljenog na psihološkoj i fizičkoj pomoći te tretmanima djece u posttraumatskom i operativnom periodu

Jedna od najpoznatijih svjetskih umjetnica Kloster Art umjetnosti, Japanka Kaido Nobuko boravit će u Zagrebu u periodu od 27. do 30. listopada. Povod dolasku u Hrvatsku u organizaciji turističke kompanije Uniline je plemenita inicijativa spomenute umjetnice koja će u Zagrebu održati izložbu te donirati svoja djela za potrebe dobrotvorne aukcije.

Naime, u utorak 29. listopada u prostoru aukcijske kuće Laval Nugent u Vodnikovoj ulici 4 u Zagrebu s početkom u 18˙30 sati biti će održana izložba te aukcija izloženih primjeraka.
Prikupljena sredstva tijekom aukcije bit će donirana Udruzi Krijesnica.
Kaido Nobuko posljednjih dvadeset godina slovi za jednu od vodećih svjetskih umjetnica Kloster arta. Riječ je o sakralnoj umjetnosti čiji korijeni vuku podrijetlo iz Europe. Putujući Europom, Kaido Nobuko je upoznala ovu tehniku koju je od početka iznimno zavoljela te s vremenom svojim umjetničkim izražajem uspjela postati jedna od najpriznatijih svjetskih umjetnica ove vrste umjetnosti.
Umjetnine koje izrađuje temelje se na ranije spomenutoj sakralnoj tematici koje izrađuje posebnom tehnikom koristeći materijale poput zlatnih niti, dragog kamenja, kristala i slično. U svoja djela Kaido unosi iznimnu količinu ljubavi i strasti prema ovoj vrsti umjetnosti.

Prikupljena sredstva tijekom donacije bit će u potpunosti donirana Udruzi Krijesnica za potrebe rehabilitacijskog programa djece oboljele od karcinoma. Riječ je o programima rehabilitacije temeljene na psihološkoj i fizičkoj pomoći te tretmanima djece u posttraumatskom i operativnom periodu.
Molimo Vas da ovu akciju popratite i pomognete prikupljanju sredstava te svojim angažmanom dodatno oplemenite ovu hvalevrijednu gestu Kaido Nobuko. 

Ivana Lacko