FLORAART Uskoro počinje dugo očekivana 55. Međunarodna vrtna izložba

U sklopu Izložbe održavaju se brojne promocije i različita tematska predavanja namijenjena posjetiteljima, a tradicionalno se organizira i prigodna prodaja cvijeća i sadnica

Cvijeće, ilustracija.

 

U Zagrebu će se uskoro, od 10. do 16. svibnja 2021., održati 55. Međunarodna vrtna izložba Floraart pod motom 'Cvijet u srcu mom i oku tvom', najveći sajam cvijeća, odnosno hortikulturalni događaj u ovom dijelu Europe, koji okuplja brojne domaće i strane izlagače, dok Izložbu posjeti više stotina tisuća posjetitelja.

- Prvi Sajam cvijeća održan je na Gornjem Gradu 1966. godine u organizaciji Večernjeg lista. Prijelomni trenutak Sajam doživljava 1992. godine kada mijenja ime u Floraart, a organizaciju preuzima naša tvrtka Zrinjevac. To je ujedno i godina redefiniranja Sajma u međunarodnu vrtnu izložbu koja iz gornjogradskih atrija, trgova i ulica seli na Prisavlje uz Boćarski dom Zrinjevac. Na izložbenom prostoru Parka Bundek, gdje su od 2006. godine, na više od tristo tisuća kvadrata otvorenog prostora i dvije tisuće kvadrata zatvorena prostora. Svake se godine predstavi više od 200 izlagača iz Hrvatske i desetak inozemnih izlagača - objavio je organizator.

U sklopu Izložbe održavaju se brojne promocije i različita tematska predavanja namijenjena posjetiteljima. Važan dio Izložbe su Natjecanje izlagača, Hrvatski kup florista, Natječaj za najljepši kućni vrt i Međunarodno natjecanje učenika srednjih škola. U sklopu Floraarta tradicionalno se organizira i prigodna prodaja cvijeća i sadnica.

Floraart organizira Zagrebački holding - Podružnica Zrinjevac, a suorganizator je Grad Zagreb.

Ulaz na Izložbu je besplatan.

 

Izvor: floraart.hr

Klaudija Klanjčić