NISMO SAME U tijeku je kampanja 'Nisi sama, useli s nama'

Grad Zagreb Udruzi Nismo same na korištenje je dodijelio prostor koji zahtijeva uređenje i ulaganja, kako bi se u njemu onkološke bolesnice mogle družiti, učiti, razmjenjivati iskustva i dobivati podršku, kažu iz Udruge Nismo same

Vizual kampanje.

 

Udrugu Nismo same u ožujku 2017. osnovala je novinarka Ivana Kalogjera kako bi pokrenula jedinstvenu socijalnu uslugu besplatnog taksi prijevoza za žene koje se liječe u zagrebačkim bolnicama. Projekt 'Nisi sama - ideš s nama!' realiziran je u suradnji s Udruženjem Radio Taxi Zagreb, a usluge je do sada koristilo 367 žena iz svih krajeva Hrvatske. Drugi projekt, 'Žene za žene', koji koordinira dopredsjednica Goranka Perc, udruga provodi u suradnji s Gradom Zagrebom i Udrugom Europa Donna Hrvatska. Projekt se odnosi na pomoć u kući onkološkim pacijenticama. U četiri godine djelovanja udruga je provela brojne kampanje i snimila video o samopregledu dojki, s poznatom pjevačicom i voditeljicom Idom Prester, koji je pregledan više od 200.000 puta i spasio je više života.

- Grad Zagreb Udruzi Nismo same na korištenje je 21. svibnja 2020. dodijelio prostor u Boškovićevoj 7b, veličine 46,20 kvadrata. Prostor zahtijeva uređenje i ulaganja, kako bi se osigurao prostor u kojem će se onkološke bolesnice družiti, učiti, razmjenjivati iskustva i dobivati Novi, ali neuređeni prostor udruge.podršku. Sve naše aktivnosti dosada su se odvijale iz naših domova. Prvi korak bio je izraditi projekt uređenja, a njega su nam donirali arhitekti Lotus grupe - Lotus Architecti, koju vodi arhitektica Maja Bručić. Pozivamo vas da se i vi uključite i pomognete nam donacijama - kazali su iz Udruge Nismo same.

- Donacijama pomažete onkološkim pacijenticama. Tijekom četiri godine rada dobile smo uvid u živote žena oboljelih od raka, od kojih su mnoge same i na rubu siromaštva. Do sada smo pokrenule dva jedinstvena projekta pomoći za onkološke pacijentice (projekt besplatnog taksi prijevoza i projekt pomoći u kući), a sada im želimo osigurati i prostor u kojem se neće osjećati same. O radovima u prostoru i o svim uplatama stalno ćemo vas izvještavati. Svi uplatitelji koji nisu anonimni dobit će zahvalnicu, a za uplate veće od 100 eura predvidjeli smo isticanje imena donatora na zidu zahvale - kazali su.

Za uređenje prostora donirati se može preko gogetfunding.com/nismosame do 31. svibnja.

 

Izvor: Udruga Nismo same

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti