NOVI HUMANITARNI IZAZOV Daruj kilometre za Marijine obroke

‘Daruj kilometre za Marijine obroke’, novi je izazov Marijinih obroka, međunarodne humanitarne organizacija koja u Hrvatskoj djeluje više od deset godina, a akciju je podržao i bivši Vatreni, Danijel Subašić

Vizual akcije.

 

Proteklih šest godina u svibnju su se tradicionalno organizirale humanitarne utrke, no zbog aktualne epidemiološke situacije ove je godine predstavljen izazov ‘Daruj kilometre za Marijine obroke’.

- Virtualni je to izazov u kojem se poziva sve ljude otvorenog srca da odrede broj kilometara koje će do kraja svibnja istrčati, prehodati, proći na biciklu ili rolama, odveslati, isplivati i pokloniti Marijinim obrocima, uplativši preporučenu donaciju od pet kuna po kilometru - navode iz humanitarne udruge.

Prijave su otvorene od 10. svibnja, izazov treba ispuniti do 31. svibnja.

Svaki prijavljeni natjecatelj koji prihvati izazov te uplati i najmanju donaciju, dobiva startni broj i sudjeluje u nagradnoj igri.

- Gdje god se nalazili, prijeđenim kilometrima možete doprinijeti osiguravanju obroka za djecu u najsiromašnijim zemljama svijeta. Pridružite se nogometašima Dinama, košarkašima Cibone, bivšem Vatrenom Danijelu Subašiću, mnogim sportašima juniorima i jurite zajedno prema najhumanijem cilju - poručuju iz organizacije.

Marijini obroci u školama diljem svijeta hrane preko 1,8 milijuna gladne djece. Njihovim načinom rada - zahvaljujući volonterima i lokalnom uzgoju žitarica - prosječno je dovoljno samo 132 kune da se jedno dijete prehrani tijekom cijele školske godine.

 

Hina

 

Povezane vijesti