DOBRA VIJEST Hrvatska će po prvi put biti domaćin Europskog prvenstva u rukometu za gluhe osobe

Hrvatska muška rukometna reprezentacija gluhih jedna je od najtrofejnijih sportskih reprezentacija u Hrvatskoj. Gotovo nevjerojatno zvuči podatak da su do danas osvojili sedam olimpijskih medalja, od čega četiri zlatne, jednu srebrnu i dvije brončane

Hrvatska rukometna reprezentacija gluhih

 

U Zagrebu će se od 18. do 27. lipnja ove godine okupiti šest rukometnih reprezentacija na Europskom prvenstvu za gluhe osobe.

Povijesni je to sportski događaj za našu zemlju jer ovo prvi puta da je Hrvatskoj pripala čast organizirati Europsko prvenstvo u rukometu za gluhe osobe. Uz hrvatsku reprezentaciju, koja brani zlato osvojeno 2016. u Berlinu, natjecat će se momčadi iz Turske, Bosne i Hercegovine, Rusije, Srbije i Francuske.

- Zahvaljujemo Ministarstvu turizma i sporta na pružanju pune podrške ovom događaju, kako u sportskom tako i u financijskom smislu, i što nam je omogućilo da preuzmemo domaćinstvo ovog natjecanja, koje je u nadležnosti Europske organizacije za sport gluhih (EDSO). Također želimo zahvaliti Gradu Zagrebu što je prepoznao ovo natjecanje, ne samo kroz sport, već i kroz njegov društveni karakter koji ima za cilj upoznati širu javnost sa sportom gluhih, kao i uključivanjem gluhih osoba u sport kao model njihove socijalizacije i integracije u društvo. Hrvatski rukometni savez, Udruga hrvatskih rukometnih sudaca i partnerska putnička agencija Uniline bili su od velike pomoći Hrvatskom sportskom savezu gluhih u organizaciji natjecanja, a zahvaljujemo i ostalim sponzorima koji su prepoznali ovaj hvalevrijedan događaj - rekao je Oliver Lušić, predsjednik Hrvatskog športskog saveza gluhih i kapetan rukometne reprezentacije.

Hrvatska muška rukometna reprezentacija gluhih jedna je od najtrofejnijih sportskih reprezentacija u Hrvatskoj. Gotovo nevjerojatno zvuči podatak da su do danas osvojili sedam olimpijskih medalja, od čega četiri zlatne, jednu srebrnu i dvije brončane. Na europskim prvenstvima 'uknjižili' su četiri zlata, po jedno srebro i broncu, dok su na svjetskim prvenstvima osvojili dva zlata.


Mladen Kristić