TOMISLAV TOMAŠEVIĆ Građanima nije do fora i huškačke retorike nego do rješavanja problema

Vidjeli ste da su neki rekli da će sami dati otkaz jer se smatraju Bandićevim kadrom, nekima od njih ističu ugovori vrlo brzo, ključno je da ćemo obaviti razgovore sa svim pročelnicima i direktorima, tražit ćemo izvješća. To će biti normalna tranzicija vlasti, koja neće biti ni prva ni posljednja, kazao je Tomašević

Tomislav Tomašević

 

Kandidat za gradonačelnika Zagreba Tomislav Tomašević odgovorio je u četvrtak na prozivke iz Domovinskog pokreta poručivši da se ne želi baviti huškačkom retorikom jer smatra da građanima Zagreba 'nije do fora', nego im je ključno rješavanje problema.

Odgovarajući na pitanja novinara o prozivkama koje iz stožera protukandidata Miroslava Škore u drugom krugu kampanje dolaze na račun platforme Možemo!, njihove ideologije i programa, Tomašević je na konferenciji za novinare rekao kako zadnjih dana može čuti razne fore.

- Mogao sam jučer čuti premijera, Most, Domovinski pokret, svatko smišlja kakvu će novu foru smisliti - kazao je Tomašević dodavši kako se on bavi konkretnim stvarima koje su presudne za kvalitetu života građana.

- I dalje se mislim fokusirati na gradske probleme i rješenja, a ne na ad hominem napade i huškačku retoriku koji nikome neće donijeti dobro. Nas očekuju sučeljavanja, nadam se da ćemo u njima primarno govoriti o gradu - poručio je Tomašević ocijenivši da građanima Zagreba nije do toga.

Poručio je kako ne zna kako to, prema optužbama iz Domovinskom pokreta, on skriva ideologiju platforme Možemo!, jer jasno ističe da su zeleno-lijeva politička opcija.

Upitan kako misli provesti javne natječaje za čelne pozicije u Gradskoj upravi i poduzećima, kada nekim gradskim pročelnicima ne ističe mandat nakon izbora, Tomašević je odgovorio kako ništa neće ići preko noći.

- Vidjeli ste da su neki rekli da će sami dati otkaz jer se smatraju Bandićevim kadrom, nekima od njih ističu ugovori vrlo brzo, ključno je da ćemo obaviti razgovore sa svim pročelnicima i direktorima, tražit ćemo izvješća. To će biti normalna tranzicija vlasti, koja neće biti ni prva ni posljednja - kazao je.

Ključno je da su u programu, na temelju kojega su dobili 23 mandata u Gradskoj skupštini, najavili smanjenje Gradske uprave na oko 15 gradskih ureda radi bolje koordinacije rada.

Ocijenio je kako bi bilo dobro da se postigne dijalog nakon tranzicije vlasti i poručio da je spreman na taj dijalog.

- Mi smo odgovorni ljudi i bitno nam je da Grad funkcionira odmah nakon izbora - ističe Tomašević.

 

Hina

 

Povezane vijesti