DRŽAVA MOŽE PUNO POMOĆI Predsjednik Milanović posjetio Polikliniku za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba

Na sastanku se razgovaralo o mentalnom zdravlju djece nakon potresa koji su nas zadesili, kao i tijekom duge krize uzrokovanje korona virusom

Zajednička fotografija sudionika.

 

Predsjednik Republike Zoran Milanović u ponedjeljak je posjetio Polikliniku za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba gdje je sudjelovao na sastanku sa stručnim timom poliklinike. Uz svu širinu teme vezane uz mentalno zdravlje djece i mladih, predsjednik Milanović istaknuo je kako se ovom prilikom na sastanku razgovaralo o mentalnom zdravlju djece nakon potresa koji su nas zadesili, kao i tijekom duge krize uzrokovanje korona virusom.

- To sigurno ostavlja traga na mentalno zdravlje svih, a posebno djece i to je tema, prije svega za razgovor. Pandemija mentalnih poremećaja u cijelom je svijetu pandemijska. Naravno, kriteriji su drukčiji nego prije 30 godina, danas su veći prag tolerancije i osjetljivost ljudi - rekao je predsjednik Milanović.

- Gospođe koje ovdje rade, znanstvenice, psihologice, psihijatrice, socijalne radnice, uz ponekog muškarca, same su izložene pritiscima, pa katkad i prijetnjama, tako da ovo nije bezazlen posao - dodao je predsjednik Republike Hrvatske. Odgovarajući na novinarsko pitanje koliko država može pomoći ovakvim institucijama, predsjednik Milanović naglasio je kako država po tom pitanju novcem i razumijevanjem može pomoći puno.

Poliklinika za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba započela je s radom 2002. godine, s ciljem pružanja efikasne i sistematične pomoći zlostavljanoj i zanemarenoj djeci i njihovim obiteljima te je u stalnom procesu usavršavanja.

Predsjednik Zoran Milanović i Gordana Buljan Flander.U ovakvoj poliklinici, na temelju iskustava iz cijeloga svijeta, svakom djetetu je osiguran specijalizirani timski pristup, u najefikasnijem i najhumanijem rješavanju njegovih poteškoća, sve sa svrhom bolje zaštite djece. Stoga je Poliklinika prepoznata kao vrijedan primjer ovakvog načina rada i dobitnica nagrade Vijeća Europe ISPCAN-a 2008, za multidisciplinirani tim u konkurenciji 180 zemalja svijeta.

Na sastanku s predsjednikom Republike u Poliklinici za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba prisustvovali su Romana Galić, pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom i ujedno predsjednica Upravnog vijeća Poliklinike, Gordana Buljan Flander, ravnateljica Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba, Vanja Slijepčević Saftić, zamjenica ravnateljice, Vlatka Boričević Maršanić, pomoćnica ravnateljice za kvalitetu zdravstvene zaštite, Renata Ćorić Špoljar, voditeljica dijagnostike i tretmana, Nikolina Škrlec, socijalna radnica, Dora Kralj, socijalna pedagogica, Zdravko Miočević, pravnik Poliklinike, Mia Roje Đapić, voditeljica Odbora mladih i Lea Zelić, članica Odbora mladih.

Uz predsjednika Milanovića bila je savjetnica Predsjednika Republike za odgoj i obrazovanje, Jadranka Žarković.

 

Izvor: Ured predsjednika Republike Hrvatske

Fotografije: Ana Marija Katić

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti