Ciklus javnog predstavljanja 'EU fondovi 2021.-2027. - Nove prilike'

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije organizira ciklus javnog predstavljanja novih mogućnosti financiranja projekata i partnerskih konzultacija o strateškim dokumentima koji su u pripremi

Vizual događanja.

 

Najavljeno je da će kroz seriju informativno-edukativnih događanja pod nazivom 'EU fondovi 2021.-2027. - Nove prilike' zainteresirana javnost dobiti priliku iz prve ruke saznati o tijeku izrade strateških dokumenata za korištenje EU fondova u financijskom razdoblju 2021.-2027., o novim mogućnostima financiranja projekata, o velikim i strateškim projektima u pripremi te o promjenama koje će omogućiti brže i lakše korištenje EU fondova. Uz praćenje različitih prezentacija, predavanja i panel rasprava sudionici mogu dobiti i odgovore na pitanja od predstavnika različitih institucija iz sustava upravljanja i kontrole EU fondova.

Uglavnom, moći će dobiti odgovore na česta pitanja: Što nam donosi novo financijsko razdoblje 2021.-2027.? Koliko ima bespovratnih sredstava na raspolaganju i kakvi će se projekti moći financirati? Kako sredstva iz EU fondova mijenjaju lokalne sredine? Možete li i vi dobiti bespovratna sredstva Europske unije za svoj projekt?

Tako je, primjerice, Novska predstavila program 1. lipnja 2021. Prije toga predstavljanje je bilo iz Šibenika, i to 7. svibnja, a iz Splita 21. svibnja.

Sva događanja su organizirana u skladu s važećim epidemiološkim mjerama i uz prijenos uživo putem Interneta, a snimke su dostupne na YouTubeu.

Više informacija o događanjima može se potražiti i pratiti na mrežnim stranicama strukturnifondovi.hr.

 

Klaudija Klanjčić

 

Povezane vijesti