SRCE 50 tečajeva za studente za 50 godina Srca

Sveučilišni računski centar Sveučilišta u Zagrebu (Srce) 2021. godine povodom obilježavanja 50. godišnjice osnutka osigurava besplatno pohađanje obrazovnih programa svojim sadašnjim i budućim polaznicima

Vizual akcije.

 

Akcije su namijenjene dvjema skupinama polaznika: prva su skupina IT stručnjaci - djelatnici visokih učilišta i javnih instituta zaduženi za računalnu infrastrukturu, a druga ona najbrojnija u sustavu visokoga obrazovanja - studenti.

- Obrazovna akcija namijenjena studentima pod nazivom '50 tečajeva za studente za 50 godina Srca' predviđa održavanje ukupno 50 tečajeva tijekom godine, a omogućava svakom studentu pohađanje bez naknade jednog od odabranih pet naslova. Održavanje ove posebne serije tečajeva započet će tijekom svibnja 2021. godine. Riječ je o tečajevima za koje je do sada iskazan veliki interes, ali i onima koji bi studentima mogli biti korisni u budućem radu, a uključuju teme iz područja web-tehnologija, programiranja, uporabe grafičkih alata te statističke analize podataka - objavljeno je na internet stranici Sveučilišta u Zagrebu.

Stranica s rasporedom tečajeva koji se održavaju u okviru akcije može se naći na ovom linku.

Kako je nadalje pojašnjeno, ovi tečajevi održavat će se svaki mjesec, tijekom godine dana, a očekuje se da će na ukupno 50 tečajeva biti više od 500 polaznika. Tečajevi će se održavati online, putem sustava za webinare.

Popis dostupnih naslova: Uvod u HTML, Osnove rada u WordPressu, Osnove programiranja (Python), Osnove rada s alatima za grafički dizajn (Inkscape, GIMP), Upoznavanje sa sintaksom jezika R i njegova primjena u osnovnoj statističkoj i grafičkoj analizi podataka.

Raspored održavanja tečajeva objavljivat će se jedanput mjesečno - početkom tekućeg mjeseca za mjesec koji slijedi.

Na tečajeve se prijavljuje isključivo putem sustava za prijavu na tečajeve abc.srce.hr. Prijave se obrađuju prema redoslijedu pristizanja. Zainteresirani polaznici se na sustav za prijavu trebaju prijaviti uporabom elektroničkog identiteta iz sustava AAI@EduHr.

Tijekom razdoblja održavanja akcije svaki se student besplatno može prijaviti na jedan od tečajeva s popisa. U slučaju popunjavanja raspoloživih mjesta zainteresirani polaznici se mogu prijaviti na listu čekanja.

Potvrda prijave bit će poslana putem elektroničke pošte na adresu navedenu prilikom prijave.

Na redovne termine održavanja tečajeva - uz plaćanje zainteresirani polaznici se mogu prijavljivati bez ograničenja.

 

Izvor: Sveučilište u Zagrebu

Klaudija Klanjčić

 

Povezane vijesti