FRKA U METROPOLI Gradonačelnik Tomašević stopirao javnu nabavu u Gradu Zagrebu

Gradonačelnik ističe i kako će se iznimno provoditi postupci javne i jednostavne nabave u okviru projekta sufinanciranog od strane Europske unije ili ako postoji opravdani i obrazloženi razlog

Tomislav Tomašević

 

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević pročelnicima gradskih upravnih tijela poslao je uputu u kojoj navodi da se zbog štednje obustavljaju svi postupci javne nabave te da se neće pokretati novi.

- Radi mjera štednje, odnosno smanjenja proračunskih rashoda Grada Zagreba, obavještavaju se sva gradska upravna tijela da se do daljnjeg obustavljaju svi postupci javne nabave i postupci jednostavne nabave koji su u tijeku te se neće pokretati novi postupci javne niti jednostavne nabave - navodi se u dokumentu.

Ističe i kako će se iznimno provoditi postupci javne i jednostavne nabave u okviru projekta sufinanciranog od strane Europske unije ili ako postoji opravdani i obrazloženi razlog.

- U tom slučaju je prije pokretanja postupka nabave potrebno dobiti prethodnu pisanu suglasnost gradonačelnika - stoji u uputi gradonačelnika Tomaševića pročelnicima gradskih upravnih tijela.

Tomašević i jučer je nakon sastanka novoizabranih i potvrđenih župana s premijerom Andrejem Plenkovićem i članovima Vlade, novinarima izjavio da situacija s gradskim financijama u Zagrebu nije dobra, ali je rješiva.

- Bavimo se rješenjima. Očekujemo dobru suradnju s Vladom - rekao je Tomašević.

 

Hina

 

Povezane vijesti