PRIJE POŽARNE SEZONE Održana primopredaja 17 vatrogasnih vozila

Na svečanosti u Državnoj vatrogasnoj školi Hrvatske vatrogasne zajednice (HVZ) u srijedu je održana svečana primopredaja 17 vatrogasnih vozila, što je istaknuto kao nastavak ulaganja u vatrogastvo i to pred početak požarne sezone

Primopredaja vatrogasnih vozila.

 

Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković izrazio je zadovoljstvo što je to još jedna u nizu podjela vatrogasnih vozila pred sam početak požarne sezone te istaknuo kako je vatrogastvo u nekoliko godina ojačano za više od 400 vozila koja su povećala spremnost za sve vrste intervencija.

Na svečanosti je uručeno ukupno 17 pick-up vatrogasnih vozila marke Ford, a vozila su dobili Hrvatska Kostajnica, Pisarovina, Duga Resa, Varaždin, Zadar, Šibenik, Split, Dubrovnik, Josipdol, Novi Marof, Martijanec, Koprivnički Bregi, Šandrovac, Novalja, Velika, Rešetari i Obrovac.

Vozila su nabavljena temeljem Ugovora o provedbi aktivnosti opremanja i osposobljavanja vatrogasnih zajednica za 2019. godinu zaključenog između Ministarstva poljoprivrede i HVZ-a te Programa opremanja i osposobljavanja vatrogasnih zajednica za 2019. godinu.

HVZ je iz sredstava naknade za općekorisne funkcije šuma nabavila za vatrogasne organizacije ukupno 75 kombiniranih i 58 pick-up vozila ukupne vrijednosti 27,5 milijuna kuna. Dio vozila je ranije isporučen, a isporuka ostatka vozila je planirana do srpnja.

Državni tajnik Ministarstva poljoprivrede Šime Mršić rekao je kako je ovo nastavak ulaganja u vatrogastvo kroz vatrogasnu opremu. Istaknuo je da je preko EU fondova koje je vodilo Ministarstvo poljoprivrede izgrađeno pedesetak vatrogasnih domova, a u planu su i nova ulaganja, prvenstveno u vozila za gašenje šumskih požara.

 

Hina

 

Povezane vijesti