ZAVOD ANDRIJA ŠTAMPAR Prijave za cijepljenje odsad i elektroničkom poštom

Kako bi se građanima Zagreba dodatno olakšao pristup cjepivu protiv covida-19, Nastavni zavod za javno zdravstvo (NZJZ) ‘Dr. Andrija Štampar’ uveo je u ponedjeljak elektroničku poštu kao peti kanal naručivanja za cijepljenje

Laptop, ilustracija.

 

Tako se građani od sada mogu prijaviti i brzim i jednostavnim slanjem e-pošte na adresu cijepljenjecovid@stampar.hr, pri čemu je potrebno navesti ime i prezime, datum rođenja, MBO sa zdravstvene iskaznice i preferiranu vrstu cjepiva, priopćeno je iz NZJZ-a.

Osim brzine i pouzdanosti ovog kanala, veliki benefit za građane predstavlja i mogućnost odabira preferiranog cjepiva, što, kažu u ‘Štamparu’, dodatno potvrđuje njihovu brigu i predanost za zdravlje, sigurnost, ali i zadovoljstvo svih Zagrepčanki i Zagrepčana.

NZJZ Štampar u priopćenju podsjeća i na dosadašnje kanale naručivanja: putem sustava e-Građani (Portal zdravlje Ministarstva zdravstva RH), pozivom na besplatni broj 0800 8804, preko odabranog liječnika obiteljske medicine, iskazom interesa na cijepise.zdravlje.hr.

Uz to, Štamparova Služba za školsku i adolescentnu medicinu organizirala je prioritetno cijepljenje cjepivom Pfizer za djecu stariju od 12 godina, koja boluju od bolesti koje uvećavaju rizik za teže oblike covida-19.

Shodno tome, Služba za školsku i adolescentnu medicinu planira organizaciju i provedbu preporučenog cijepljenja učenika koji pripadaju navedenoj kategoriji.

Stoga su svi roditelji pozvani da se jave nadležnim školskim liječnicima telefonom ili putem adrese elektroničke pošte, kako bi iskazali interes za cijepljenje svoga djeteta.

Pritom je važno navesti ime i prezime djeteta, školu i razred, datum rođenja, MBO te adresu elektroničke pošte ili broj telefona roditelja.

Za cijepljenje ove prioritetne skupine osigurane su doze cjepiva Pfizer, a roditelji će sukladno iskazanom interesu od Službe za školsku i adolescentnu medicinu dobiti povratnu informaciju putem telefona ili e-pošte.

 

Hina

 

Povezane vijesti