TRIJUMF U ZAGREBU Gluhi rukometaši europski prvaci

Hrvatska reprezentacija gluhih rukometaša osvojila je naslov europskih prvaka, u posljednjem susretu svladala je Rusiju s 34-25

Zajednička fotografija hrvatskih rukometaša s peharom i uzvanicima.

 

Hrvatsku igru s 12 golova predvodio je Tomislav Bošnjak, koji je ujedno i najbolji strijelac prvenstva s 32 postignuta pogotka. Srebrna medalja tako je pripala Rusiji, dok je brončanu medalju osvojila reprezentacija Srbije.

- Završilo je Europsko prvenstvo. Danas je rezultat bio izjednačen na početku, ali smo pokazali veću kvalitetu, kako u obrani, tako i u napadu. Posebno se istaknuo naš vratar, Žiga Bedenik, nakon serija obrana napravili smo nedostižnu razliku i održavali je do kraja. Pokazali smo da smo kvalitetnija ekipa i da smo zasluženo osvojili naslov Europskih prvaka! Čestitao bih svim dečkima i Rusima na odličnoj utakmici, a ovim zlatom smo potvrdili naš rad i trud - rekao je Tomislav Bošnjak.

- Bila je ovo dobra utakmica, borili smo se cijelo vrijeme, bili smo na početku tu negdje, ali smo na kraju pokazali da smo bolja i kvalitetnija ekipa. Sretni smo i ponosni na ovaj veliki uspjeh, a posebno nam je drago da se natjecanje prvi put odvija na domaćem terenu - izjavio je Marjan Turković.

Dvanaesto Europsko rukometno prvenstvo gluhih se po prvi put u povijesti održalo u Zagrebu. Natjecanje se odvijalo po kružnom bod sustavu.

 

Hina

 

Povezane vijesti