KRAPINSKO-ZAGORSKA ŽUPANIJA Vrijedna donacija za Udrugu distrofičara Krapina

Predsjednica udruge Mirjana Janžek rekla je kako će ovaj aparat pomoći njezinim članovima, jer često kada se bolest zakomplicira i ne mogu iskašljati sekret moraju biti hospitalizirani te da je ovim aparatom moguće zbjeći takve komplikacije

Udruga distrofičara Krapina, zajednička fotografija.

 

Zamjenica župana Jasna Petak posjetila je u utorak, 6. srpnja 2021. godine Udrugu distrofičara Krapina.

Tom prilikom uručila je udruzi novi uređaj za iskašljavanje vrijedan 35.000 kuna, čiju je kupnju financirala Krapinsko-zagorska županija.

- Udruga distrofičara Krapina izuzetno vrijedna udruga koja ima vrlo širok spektar djelovanja, društveno je odgovorna, provodi jako puno projekata i prvenstveno je orijentirana na poboljšanje kvalitete života svojih članica i članova.

Ljudima koji su u potrebi i koji su toliko vrijedni i angažirani i inače u društvu, nemoguće je ne udovoljiti na jednu ovakvu potrebu koja se sastoji od parata za iskašljavanje. Naime, mišićna distrofija je jedna specifična bolest koja je progresivna i ovaj će im aparat za iskašljavanje značiti sigurnost u trenutku kad dobiju prehladu i kada bolest napreduje ili se zakomplicira. Samo saznanje da u udruzi postoji jedan takav aparat, koji se može koristiti u kući člana, velika je stvar - rekla je Petek.

Predsjednica udruge Mirjana Janžek rekla je kako će ovaj aparat pomoći njezinim članovima, jer često kada se bolest zakomplicira i ne mogu iskašljati sekret moraju biti hospitalizirani te da je ovim aparatom moguće zbjeći takve komplikacije. Rekla je i kako će dodatno educirati za rukovanje s njim.

 

Izvor: Krapinsko-zagorska županija

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti