MINISTARSTVO SOCIJALE Održana druga sjednica Nacionalnog vijeća za razvoj socijalnih politika

Ravnateljica Zavoda za socijalni rad Tatjana Katkić Stanić održala je prezentaciju na temu položaja osoba s invaliditetom za vrijeme trajanja i nakon epidemije covid-19

Sjednica vijeća.

 

U utorak, 20. srpnja 2021. održana je druga sjednica Nacionalnog vijeća za razvoj socijalnih politika. Sjednicu je vodio predsjednik Vijeća i ministar Josip Aladrović.

Članovi Vijeća na sjednici su usvojili zapisnik s prve sjednice.

Nakon uvodnog dijela sjednice, ravnateljica Uprave za obitelj i socijalnu politiku Marija Barilić održala je prezentaciju u kojoj su obuhvaćena mišljenja i primjedbe na Nacrt akcijskog plana unapređenja sustava socijalne skrbi.

Također, ravnateljica Zavoda za socijalni rad Tatjana Katkić Stanić održala je prezentaciju na temu položaja osoba s invaliditetom za vrijeme trajanja i nakon epidemije covid-19.

Na sjednici Nacionalnog vijeća su, uz ministra Aladrovića i državnu tajnicu Margaretu Mađerić, sudjelovali predstavnici tijela državne uprave, komora, sindikata, udruga u sustavu socijalne srbi, akademske zajednice i lokalne zajednice.

Zadaća Vijeća, koje je savjetodavno i stručno tijelo Vlade Republike Hrvatske, je da Vladi daje prijedloge, mišljenja i stručna obrazloženja radi razvoja socijalnih politika, osobito kada je riječ o predlaganju programa mjera i razvoja na području socijalne zaštite, praćenju rada u području socijalnog planiranja i razvojnog usmjerenja u sustavu socijalne zaštite, praćenju standarda socijalnih usluga i drugih pitanja iz područja socijalne zaštite te praćenju primjene međunarodnih ugovora i postojećih propisa koji se odnose na područje sustava socijalne zaštite, praćenju potreba na području socijalne zaštite.

Slijedeća sjednica Nacionalnog vijeća najavljena je za drugu polovici kolovoza.

 

Izvor: Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti