ZAGREBAČKA ŽUPANIJA Javni poziv za 182 pomoćnika u nastavi za učenike s teškoćama u razvoju

Projekt je ukupne vrijednosti 8.244.927,60 kuna, od čega se očekuje sedam milijuna kuna iz Europskog socijalnog fonda, a ostatak u iznosu 1.244.927,60 kuna bit će osiguran iz proračuna Zagrebačke županije

Pomoćnik u nastavi

Ilustracija

U sklopu projekta 'Prsten potpore IV' objavljen je Javni poziv za zapošljavanje 182 pomoćnika u nastavi i jednog stručnog komunikacijskog posrednika za rad sa 196 učenika s teškoćama u razvoju u osnovnim i srednjim školama Zagrebačke županije, koje su ujedno i partneri u projektu. Prijave se podnose školama, a otvorene su do 16. kolovoza 2021. godine, objavljeno je na www.zagrebacka-zupanija.hr.

Projekt 'Prsten potpore IV' prijavljen je na otvoreni Poziv 'Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama razvoju  u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, faza IV', koji će se financirati sredstvima Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa 'Učinkoviti ljudski potencijali' 2014.-2020.

Projekt je ukupne vrijednosti 8.244.927,60 kuna, od čega se očekuje sedam milijuna kuna iz Europskog socijalnog fonda, a ostatak u iznosu 1.244.927,60 kuna bit će osiguran iz proračuna Zagrebačke županije. Projekt će se provoditi tijekom školske godine 2021./2022.

Projektom je predviđen odabir, edukacija i zapošljavanje osoba na poslovima pomoćnika u nastavi i stručnog komunikacijskog posrednika u osnovnim i srednjim školama na području Zagrebačke županije radi postizanja boljih obrazovnih postignuća, uspješnije socijalizacije i emocionalnog funkcioniranja učenika.

Pomoćnici u nastavi i stručni komunikacijski posrednik zaposlit će se u 29 osnovnih i osam srednjih škola, kojima je osnivač Zagrebačka županija na nepuno radno vrijeme, minimalno 20 - maksimalno 35 sati tjedno ili puno radno vrijeme.

Natječajni postupak provode škole koje na svojim web-stranicama objavljuju Natječaj za zapošljavanje pomoćnika u nastavi/stručnog komunikacijskog posrednika na određeno vrijeme za nastavnu godinu 2021./2022. i provode selekciju kandidata.

Popis škola-partnera projekta i Javni poziv možete pronaći na poveznici www.zagrebacka-zupanija.hr/natjecaji/392/javni-poziv-za-zaposljavanje-pomocnika-u-nastavist.

- Ovim putem pozivamo sve zainteresirane kandidate koji zadovoljavaju uvjete navedene u Javnom pozivu, imaju afinitet prema djeci s teškoćama u razvoju, otvoreni su i odgovorni da se prijave na natječaje škola – poručeno je.

Inače, projekt 'Prsten potpore' u Zagrebačkoj županiji provodi se sedmu godinu zaredom i omogućava učenicima s teškoćama u razvoju da uz potporu pomoćnika sudjeluju u svim odgojno-obrazovnim aktivnostima, kako u redovnoj nastavi tako i u izvannastavnim aktivnostima te se razvijaju u skladu sa svojim mogućnostima.

U projektu 'Prsten potpore III', koji je u završnoj fazi (2017.-2021.), bilo je uključeno 219 pomoćnika u nastavi i jedan stručni komunikacijski posrednik za rad sa 245 učenika s teškoćama u razvoju u 36 osnovnih i srednjih škola kojima je osnivač Zagrebačka županija.

Klaudija Klanjčić

Izvor: Zagrebačka županija