Zagreb kupuje šest milijuna kuna vrijednu opremu za obradu glomaznog otpada

Grad Zagreb odabrao je u srijedu najpovoljnije ponude za kupnju drobilice i usitnjavača glomaznog otpada, opreme kojom će gradska tvrtka Čistoća posao oporabe glomaznog otpada, umjesto privatnih tvrtki, preuzeti na sebe, a za kupnju se izdvaja nešto manje od šest milijuna kuna

Tomislav Tomašević, arhiva.

 

Dva stroja ukupno su vrijedna nešto manje od šest milijuna kuna, a njihova nabava sufinancirat će se, prema ranije potpisanom ugovoru, iz fondova Europske unije, i to u iznosu od 50 posto, doznaje se iz Gradske uprave.

Odluka je donesena nakon što je prošli utorak gradonačelnik Tomislav Tomašević poništio javni natječaja za oporabu glomaznog otpada. Tada je najavio da će taj posao od sada, umjesto privatnih tvrtki, raditi gradska tvrtka Čistoća, istaknuvši da će se tako, prema procjeni Čistoće, uštediti oko 33 milijuna kuna godišnje na glomaznom otpadu.

U odluci o odabiru koju je potpisao Tomašević navodi se da je otvoreni postupak javne nabave bio podijeljen u grupe, u jednoj je tražena ponuda za kupnju mobilne drobilice za građevinski otpad, a u drugom mobilnog usitnjivača za glomazni otpad.

Najpovoljniju ponudu za kupnju mobilne drobilice dala je tvrtka Lager Bašić iz Donjeg Stupnika, u vrijednosti 3.146.000 kuna bez PDV-a, a za mobilni usitnjavač najpovoljnija je bila ponuda tvrtke O-K TEH iz Zagreba u iznosu od 2.749.000 kuna bez PDV-a.

U javnom natječaju pristigle su još dvije ponude, no tvrtka GRA-PO iz Gornjeg Stupnika za nabavu drobilice ocijenjena je kao nepravilna jer nisu dostavili tehničku specifikaciju, a nepravilnom je ocijenjena i ponuda grupe TEKNOXGROUP HRVATSKA iz Zagreba jer nisu upotpunili svoju ponudu koju je tražio Grad Zagreb.

 

Hina

 

Povezane vijesti