POMORSKI PROMET Iskaznice za osobe s invaliditetom možete preuzeti od 1. listopada

Sve informacije o pravilima izdavanja Iskaznice za osobe s invaliditetom, sadržaju Zahtjeva kao i obrazac Zahtjeva za izdavanje, korisnici mogu pronaći na mrežnim stranicama Agencije za obalni linijski pomorski promet pod kategorijom Iskaznica za osobe s invaliditetom

Trajektna luka Split, ilustracija.

 

Agencija za obalni linijski pomorski promet izvijestila je korisnike, odnosno zakonom definirane kategorije osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju, da će od 1. listopada pravo na besplatne putne karte za sebe, pratnju i osobni automobil na trajektnim linijama moći ostvariti na prodajnom mjestu brodara isključivo Iskaznicom za osobe s invaliditetom.

Agencija je u svibnju uputila poziv korisnicima da započnu s predajom zahtjeva za izdavanje Iskaznica za osobe s invaliditetom.

S obzirom na to da određene trajektne linije imaju sustav rezervacija putnih karata, odnosno podrazumijeva se da ishodovana karta za određene linije ujedno znači i rezervaciju mjesta za vozilo na trajektu za željeni sat polaska, potrebno je uzeti u obzir da se karte za te linije izdaju na dan i sat putovanja te se te karte mogu iskoristiti isključivo za navedeno putovanje.

Na stranicama brodara Jadrolinija za putnike se nalaze Informacije za linije s rezervacijom kao i popis trajektnih linija za koje se kupuju/ishoduju karte na dan i sat putovanja.

Sve informacije o pravilima izdavanja Iskaznice za osobe s invaliditetom, sadržaju Zahtjeva kao i obrazac Zahtjeva za izdavanje, korisnici mogu pronaći na mrežnim stranicama Agencije za obalni linijski pomorski promet pod kategorijom Iskaznica za osobe s invaliditetom.

 

Izvor: Agencija za obalni linijski pomorski promet

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti