Grad Zagreb imenovao novi Nadzorni odbor ZET-a

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević izjavio je u utorak da je Grad Zagreb imenovao novi Nadzorni odbor trgovačkog društva ZET-a, koji će za nekoliko dana raspisati natječaj za izbor nove uprave i direktora ili direktorice toga gradskog poduzeća

Tomislav Tomašević i Danijela Dolenec.

 

Novi članovi Nadzornog odbora su stručnjak za promet Marko Slavulj, stručnjak za radno i trgovačko pravo Marko Borski i stručnjakinja za poreze i financije Sanja Stojić.

Tomašević je kazao da ZET godišnje košta Grad 1,1 milijardu kuna, te da Grad subvencionira iznos od 790 milijuna kuna. Dodao je da će u rebalansu proračuna ZET-u trebati namiriti još 80 milijuna kuna.

Smanjuje se broj putnika u javnom gradskom prometu, a povećava se broj vozila na cestama. To nije dobar trend i treba ga preokrenuti i to očekujemo od nove uprave, rekao je.

Zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec najavila je da će uskoro biti objavljen javni poziv za predlaganje članova kulturnih vijeća te pozvala javnost i institucije da kandidiraju članove u devet kulturnih vijeća.

Također, najavila je raspisivanje javnog poziva za stipendije i pozvala zainteresirane da se kandidiraju.

 

Hina

 

Povezane vijesti