KOPRIVNICA 13. utrkom osoba u invalidskim kolicima počeo Europski tjedan mobilnosti

Važno je da su svi građani jednako uključeni u mobilnost pa tako i oni ranjiviji. Pokazuje se senzibilitet te budi svijest o ljudima u kolicima, onima koji su teže pokretni, a jednako su vrijedni poput ostalih, rekao je zamjenik župana Ratimir Ljubić

Sudionici utrke.

 

Europski tjedan mobilnosti koji se obilježava od 16. do 22. rujna, na Zrinskom trgu je započeo 13. utrkom osoba u invalidskim kolicima, a u organizaciji Sportske udruge tjelesnih invalida Koprivnica i Udruge invalida Koprivničko-križevačke županije. Sudionici su se natjecali u tri kategorije, a nakon završetaka natjecanja, najboljima su uručene medalje i poklon paketi Grada Koprivnice.

Ksenija Ostriž, zamjenica gradonačelnika, istaknula je mnogobrojne aktivnosti koje će se odvijati tijekom Europskog tjedna mobilnosti.

- Najzanimljivije će biti u subotu kada zatvaramo dio Nemčićeve ulice u kojoj će se odvijati raznovrsni program, kao i zelena čistka na području MO Reka. Ponedjeljak će također u centru biti vrlo dinamičan jer će se tijekom prijepodneva i popodneva predstaviti mnogobrojni sportski klubovi. Veseli nas što smo, unatoč vremenskim uvjetima i epidemiološkoj situaciji, uspjeli organizirati Europski tjedan - rekla je zamjenica gradonačelnika Ostriž.

Vladimir Grošanić, predsjednik Sportske udruge tjelesnih invalida Koprivnica, kazao je kako ovo događanje zaista mnogo znači osobama s invaliditetom. Usprkos situaciji s koranavirusom uspjeli su organizirati utrku po 13. puta i na taj način svoje članove aktivirati u vanjskim aktivnostima.

- Važno je da su svi građani jednako uključeni u mobilnost pa tako i oni ranjiviji. Pokazuje se senzibilitet te budi svijest o ljudima u kolicima, onima koji su teže pokretni, a jednako su vrijedni poput ostalih - rekao je zamjenik župana Ratimir Ljubić koji je također prisustvovao ovom događaju.

Program Europskog tjedna mobilnosti pogledajte ovdje.

 

Izvor: Grad Koprivnica

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti