UDRUGA VIDA Okrugli stol o zapošljavanju osoba s psihosocijalnim teškoćama

Cilj okruglog stola je raspraviti o perspektivama zapošljavanja osoba s psihosocijalnim teškoćama, o poticajnim mjerama zapošljavanja, nedostacima postojećih mjera i njihove implementacije, uz razmjenu iskustava među ključnim dionicima i diskusiju sa stručnom javnosti

Vizual okruglog stola.

 

Okrugli stol o zapošljavanju osoba s psihosocijalnim teškoćama Udruga 'Vida' organizira povodom završetka trogodišnjeg projekta 'Timun' - Primorsko-goranska inicijativa za poticanje zapošljavanja bivših ovisnika, financiranog od strane Europskog socijalnog fonda.

Okrugli stol o zapošljavanju osoba s psihosocijalnim teškoćama održat će se u petak, 24. rujna 2021. godine u Mramornoj dvorani Guvernerove palače, od 13 do 15:30 sati. Cilj okruglog stola je raspraviti o perspektivama zapošljavanja osoba s psihosocijalnim teškoćama, o poticajnim mjerama zapošljavanja, nedostacima postojećih mjera i njihove implementacije, uz razmjenu iskustava među ključnim dionicima i diskusiju sa stručnom javnosti. U prvoj sesiji predstavit će se rezultati kvalitativnog istraživanja o zapošljavanju liječenih ovisnika provedenog u sklopu projekta. U drugoj sesiji, o problematici zapošljavanja osoba s psihosocijalnim teškoćama govorit će Slađana Štrkalj Ivezić, pročelnica Zavoda za socijalnu psihijatriju Klinike za psihijatriju Vrapče, Bojana Dražić iz Zavoda za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom, predsjednica Udruge 'Vida' Sanja Filipović, Jasna Kukuljan, iz Komunalnog društva Čistoća Rijeka te predstavnik Primorsko-goranske županije, koja je partner na provedbi projekta. Moderatorica će biti Ivona Mladina.

Udruga za pomoć ovisnicima 'Vida' Rijeka djeluje od 2006. godine na području prevencije i suzbijanja ovisnosti u lokalnoj zajednici i šire. Od tada do danas, provedeno je više od stotinu projekata usmjerenih uglavnom resocijalizaciji osoba s problemom ovisnosti, što je primarna djelatnost i svrha postojanja udruge. Od 2019. godine udruga provodi ESF projekt 'Timun' - Primorsko-goranska inicijativa za poticanje zapošljavanja bivših ovisnika. Glavne aktivnosti projekta su kvalitativno istraživanje o iskustvima, potrebama i kapacitetima liječenih ovisnika za posao, kao i poslodavaca za zapošljavanje liječenih ovisnika i provedba tri programa Resocijalizacijskog centra udruge - Program pripreme ovisnika za resocijalizaciju, program podizanja samopouzdanja i Program pomoći pri obrazovanju i zapošljavanju.

 

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti