ZAGREB Prva konferencija projekta 'Svi za pamćenje (SPAM)' do bolje skrbi za osobe s demencijom

Grad Zagreb će poduzimati sve potrebne korake kako bi oboljeli građani imali dostupnu zdravstvenu i socijalnu skrb te na taj način i bolju kvalitetu života, kazao je gradonačelnik Tomašević

Prizor s konferencije.

 

Prvu stručnu konferenciju Suradnjom u EU projektu 'Svi za pamćenje (SPAM)' do bolje skrbi za osobe s demencijom i njihove obitelji, u organizaciji Grada Zagreba, Gradskog ureda za zdravstvo i Hrvatske udruge za Alzheimerovu bolest, otvorio je u srijedu gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević.

Zahvaljujući svim partnerima projekta, gradonačelnik je naglasio kako je demencija javnozdravstveni prioritet današnjice.

- Grad Zagreb će poduzimati sve potrebne korake kako bi oboljeli građani imali dostupnu zdravstvenu i socijalnu skrb te na taj način i bolju kvalitetu života - kazao je gradonačelnik, podsjećajući na činjenicu kako je Grad Zagreb prvi grad u Hrvatskoj koji ponosno nosi titulu Demenciji prijateljske zajednice.

Projekt Svi za pamćenje za cilj ima širenje socijalnih usluga u zajednici za pomoć oboljelima od Alzheimerove bolesti i drugih demencija te njihovim obiteljima. Projektom se nastoji pružiti podrška oboljelima od Alzheimerove bolesti i drugih oblika demencije pružanjem dviju novih socijalnih usluga na području Grada Zagreba i to uspostave popodnevnog boravka za oboljele od Alzheimerove bolesti i drugih demencija te uspostave mobilnog tima za prijevoz do boravka i podršku u svakodnevnim aktivnostima. U okviru Projekta provode se i edukacije za njegovatelje.

Pokretač projekta je Grad Zagreb u suradnji sa Psihijatrijskom bolnicom 'Sveti Ivan', Klinikom za psihijatriju Vrapče, Nastavnim zavodom za javno zdravstvo 'Dr. Andrija Štampar', Hrvatskom udrugom za Alzheimerovu bolest te Sveučilištem Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku - Fakultetom za dentalnu medicinu i zdravstvo Osijek.

 

Izvor: Grad Zagreb

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti