PETRIN KORAK Pjesma napravljena u sklopu Zaklade za sigurnost u prometu

Donosimo priču o prerano izgubljenom životu mlade studentice Petre Jerković u lipnju ove godine u Zagrebu, zbog nepažnje motociklista u prometu, kao i o pjesmi 'Jedan korak' u sjećanje na nju

Marko Zeljković, Tony Cetinski, sestre Palić, Marko Vojvodić.

 

Mlada zagrebačka studentica Petra Jerković živjela je svoj život punim plućima. Uz hobije kao što su gluma u ZKM-u, ples, učenje stranih jezika i volontiranje u raznim udrugama, uživala je i u izlascima te druženjima s mnogobrojnim prijateljima, pripremanju ispita i svim drugim aktivnostima koje su bile njezina svakodnevica. Sve je naglo prekinuto kobnog 26. lipnja 2021. kada je na pješačkom prijelazu Jarunske ulice motociklist bez položenog vozačkog ispita A kategorije, bez zaštitne kacige i pod utjecajem alkohola, Petri oduzeo život. U sjećanje na voljenu mladu djevojku čija je priča prerano završila osnovana je Zaklada 'Petrin korak', a javnost se dodatno aktivirala i kreirala pjesmu punu emocija pod nazivom 'Jedan korak' i ovjekovječila tako Petru u obliku glazbe.

U sjećanje na preminulu Petru, ali i mnoge druge stradale zbog nepažnje u prometu, osnovana je Zaklada za sigurnost u prometu 'Petrin korak'.

- Brigu za druge u prometu često uzimamo zdravo za gotovo. Podizanjem svijesti i važnosti pitanja sigurnosti u prometu koja se tiču svih nas na korak smo bliže smanjenju prometnih nesreća, a taj korak u ovom konkretnom slučaju, za Petru i njene najmilije bio je posljednji. Sama djelatnost Zaklade odnosi se na slojevitu edukaciju mladih vozača, razvijanje njihove kulture u cestovnom prometu, smanjenje stradavanja onih najranjivijih te na prevenciju prometnih nesreća. Osnivač ove Zaklade je pravna osoba, Quehenberger Logistics d.o.o. Iako ne obavlja gospodarsku djelatnost, Zaklada će novac prikupljati od bezuvjetnih i nepovratnih donacija podupiratelja. Ovim sredstvima Zaklada 'Petrin korak', kroz humanitarne akcije i različite edukativne radionice, djelovat će na ostvarenju svog primarnog cilja - stoji između ostalog u priopćenju Udruge 'Petrin korak'.

Pjesma 'Jedan korak' može se poslušati na službenom YouTube kanalu Zaklade, a samu Zakladu 'Petrin korak' možete podržati na Instagram i Facebook profilima te na službenoj web stranici.

- Neka Petra Jerković zauvijek ostane u srcima svih nas i podsjeća nas na važnost opreza u prometu i brige o drugima - poručuju iz Udruge 'Petrin korak'.

Kako je napomenuto, podršku radu Zaklade u sjećanje na tragično preminulu Petru dala su eminentna imena domaće glazbe: Nina Badrić, Vanna, Ivana i Marija Husar, Tony Cetinski, Marin Ivanović Stoka, sestre Palić i Pero Galić otpjevavši pjesmu Jedan korak, putem koje će ujedno promovirati rad same Zaklade te educirati i senzibilizirati sve sudionike u prometu. Glazbu potpisuju Marko Vojvodić i Igor Ivanović dok su za tekst zaslužni Marko Vojvodić, Igor Ivanović, Djordjija Palić i Marin Ivanović Stoka. Produkciju pjesme potpisuje deciBel studio (Igor Ivanović, Marko Vojvodić), a režiju video spota Marko Zeljković Zelja dok je nakladnik i distributer pjesme izdavačka kuća Hit records.

 

Izvor: Udruga Petrin korak

 

Povezane vijesti