UDRUGA NISMO SAME Predstavljena 10. humanitarna akcija ‘Nisi sama - ideš s nama’

Udruga Nismo same predstavila je u srijedu 10. humanitarnu akciju za projekt taksi prijevoza ‘Nisi sama - ideš s nama’ namijenjen odlasku na kemoterapiju ženama oboljelima od raka

Zajednička fotografija s konferencije.

 

- Do sada smo bili potpora za 455 žena, kojima smo osigurali više od 16.000 besplatnih taksi vožnji na kemoterapiju - istaknula je predsjednica udruge Nismo same Ivana Kalogjera na konferenciji za novinare.

Desetom humanitarnom akcijom, koja traje do 21. siječnja 2022. godine, žele prikupiti oko 400.000 kuna, a građani ju mogu podržati kupnjom proizvoda udruge ili donacijama, istaknula je Kalogjera dodavši da se ove godine i utrka Zagreb Advent Run trči za žene oboljele od raka.

Istaknula je kako je usluga taksi prijevoza namijenjena ženama koje odlaze na kemoterapiju iz Zagreba, okolice i drugih hrvatskih gradova, dodavši da je to više od pukog prijevoza do bolnice i natrag.

- Prijevoz taksijem ženama puno znači - rekla je dodavši da se sanitetski prijevoz koji je dostupan takvim bolesnicima uglavnom čeka po više sati, a ovime se ženama omogućuje dostojanstven i u vrijeme pandemije siguran prijevoz.

Zagreb Advent Run u znaku podrške oboljelima od raka

Zagreb Advent Run održava se 12. prosinca u 12 sati, a sudjelovanjem u utrci građani će imati priliku podržati rad udruge Nismo same jer će dio kotizacija biti usmjeren za projekt ‘Nisi sama - ideš s nama’, istaknula je ambasadorica utrke Renata Sopek.

Sudionici utrke mogu birati između rute od pet ili 10 kilometara kojima se može trčati ili hodati, a Sopek je naglasila kako su na utrku dobrodošle cjelokupne obitelji. Prijave su otvorene do 5. prosinca na internetskoj stranici utrke.

Akciju ‘Nisi sama - ideš s nama’ podržao je i street art umjetnik Slaven Kosanović Lunar dizajniranjem majica s natpisom ‘You Are Not Alone’ i oslikavanjem murala u prostoru udruge.

 

Hina

 

Povezane vijesti