GRADONAČELNIK TOMAŠEVIĆ Restrukturiranje u Holdingu mora ići uz jasno definirane kriterije

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević u petak je komentirao vijest o otkazima u Zagrebačkom holdingu rekavši kako restrukturiranje u Holdingu mora ići uz jasno definirane kriterije

Tomislav Tomašević

 

U dokumentu koji je u posjedu medija na popisu za otkaz u Holdingu je oko 500 ljudi, pa su novinari pitali gradonačelnika Tomaševića hoće li se otkazi dijeliti po političkom ili nekom drugom ključu.

- Tu nije riječ ni o kakvom političkom ključu. A što se tiče samog dokumenta, volio bih se detaljno upoznati s tim procesom, nego da to danas komentiram. Za to ima vremena da komentiram budući da će sam proces savjetovanja između sindikata i uprave trajati nekoliko mjeseci. To nije ništa od danas do sutra, niti će ići preko noći - izjavio je gradonačelnik Tomašević.

- Bilo kakvo restrukturiranje mora ići uz jasno definirane kriterije - istaknuo je.

Tomašević je na pitanja novinara odgovarao na Staru godinu, prilikom posjete prenoćištu za beskućnike u Kosnici.

Rekao je da je to lijepa tradicija da gradonačelnik Zagreba posjeti beskućnike te naglasio kako tom posjetom želi poručiti da mu je stalo i da beskućnici nisu zaboravljeni te da će Grad Zagreb i dalje ulagati u skrb za one kojima je pomoć najpotrebnija.

- U prenoćištu koje Grad u potpunosti financira je trenutno oko 90 korisnika, ima 150 mjesta, ali dao Bog da bude što manje iskorištenih mjesta što znači da je i potreba manja za takvim uslugama - rekao je Tomašević.

- S druge strane, gledat ćemo da te usluge unaprijedimo, da vidimo koje još programe možemo ponuditi - dodao je i najavio kako bi ovog tjedna trebalo krenuti besplatno testiranje na covid, što se dogovara s Crvenim križem, za sve korisnike kojima će to biti potrebno.

Na pitanje novinara hoće li se popravljati cijevi koje često pucaju pa je i danas bilo problema s grijanjem, Tomašević je odgovorio da što se tiče vrelovoda, to nije u ingerenciji Grada Zagreba nego državnog poduzeća HEP Toplinarstvo.

- Tu je veliki program financiranja unutar Anglomeracije Zagreb, a riječ je o zamjeni starih vrelovodnih cijevi, za što je već potrošeno nekoliko desetaka milijuna kuna iz ITU mehanizma EU - rekao je i dodao da će se to nastaviti sljedeće godine i tijekom 2023.

Grad Zagreb tu može pružiti logističku pomoć HEP-u, da se to radi u ljetnim mjesecima i nadam se da će građani tijekom ljetnih mjeseci imati razumijevanja kada će se zamjenjivati stare vrelovodne cijevi, a sve kako ne bi bilo pucanja tijekom zime, napomenuo je gradonačelnik Tomašević.

Nakon prenoćišta u Kosnici, gdje je bio u pratnji pročelnice Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Romanom Galić, još je posjetio i vatrogasce, Hitnu pomoć i policiju napominjući da i tu lijepu tradiciju kao gradonačelnik želi nastaviti.

- Ova godina je bila iznimno teška za sve, pa tako i u Gradu Zagrebu. Moja očekivanja za sljedeću godinu su da pandemija postane prošlost, da maske gledamo samo u kazališnim predstavama, a i doista se nadam da će tako i biti. U novoj godini za Zagreb imamo velike izazove, ali krenuli smo vjerom u dobrom smjeru da doista se već sljedeće godine vide neke stvari u životima građana gdje će oni osjetiti da žive bolje i kvalitetnije - poručio je gradonačelnik Tomašević koji je Novu godinu dočekao na Trgu bana Jelačića.

 

Hina

 

Povezane vijesti