SABOR Predstavljen spot kampanje za borbu protiv metastatskog raka dojke 'Ne odustajem'

Sve žene trebaju podršku u ovoj borbi i zato hvala na ovoj kampanji i što ste tu za nas, rekla je Sabljar-Dračevac te dodala kako će i Zastupnici u borbi protiv raka Hrvatskoga sabora pridonijeti i pomoći u što bržem pokretanju Akcijskoga plana za borbu protiv raka. Zahvalila je i glazbeniku Nikši Bratošu koji je napravio novi aranžman pjesme 'Ne odustajem' Zlatana Stipišića Gibonnija za potrebe spota

Sabor RH, Ne odustajem, ilustracija

 

U organizaciji skupine Zastupnici u borbi protiv raka u četvrtak je u Hrvatskome saboru predstavljen video spot kampanje 'Ne odustajem' koju provodi Udruga Nismo same i koja je posvećena osnaživanju žena s metastatskim rakom dojke, ali i pružanju podrške i sustavnom educiranju njih samih i članova njihovih obitelji te ukazivanju na potrebu jačanja sustava medicinske skrbi u praćenju ishoda liječenja.

Predsjednica Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku Renata Sabljar-Dračevac zahvalila je predstavnicama Udruge Nismo same na pokretanju kampanje 'Ne odustajem' te istaknula važnost potpore obitelj, prijatelja, zajednice i društva. – Sve žene trebaju podršku u ovoj borbi i zato hvala na ovoj kampanji i što ste tu za nas - rekla je Sabljar-Dračevac te dodala kako će i Zastupnici u borbi protiv raka Hrvatskoga sabora pridonijeti i pomoći u što bržem pokretanju Akcijskoga plana za borbu protiv raka.

Zahvalila je i glazbeniku Nikši Bratošu koji je napravio novi aranžman pjesme 'Ne odustajem' Zlatana Stipišića Gibonnija za potrebe spota.

– Kampanju 'Ne odustajem' pokrenuli smo prošle godine s nekoliko udruga koje su dale doprinos svoj doprinos – 'Europa Donna', 'Sve za nju' i 'Onkoput' i to je jedinstvena kampanja posvećena ženama oboljelima od metastatskog raka dojke - rekla je nositeljica ove inicijative i predsjednica Udruge 'Nismo same' Ivana Kalogjera. Dodala je kako je cilj kampanje pokazati ženama oboljelim od metastaskog raka dojke, kojih je u Hrvatskoj svake godine oko tisuću, da nisu same, da imaju pravo pitati i tražiti najbolje liječenje i da je zajednica uz njih.

– Vjerujem da će ovaj spot i saborske zastupnike potaknuti na razmišljanja o ovoj temi i da će i oni dati svoj doprinos borbi - zaključila je Kalogjera.

Zastupnik Andro Krstulović Opara rekao je kako je glavna poruka svih koji se bore i svih onih koji su se suočili s ovom teškom bolešću osiguranje dostojanstva svakog onkološkog bolesnika.

– Oni ne smiju biti ni jednog trenutka stigmatizirani, trebaju pomoć svih nas, imaju pravo na rad i dostojanstvo i pravo na svoj život i na svoju borbu - naglasio je Opara te dodao kako je upravo bitna ova poruka ne odustati i biti snažan.Govoreći iz pozicije liječnika koji se bavi liječenjem raka dojke, Ana Tečić Vuger s Odjela za liječenje raka dojke Zavoda za internističku onkologiju, Klinike za tumore KBC-a Sestra milosrdnica rekla je kako njoj i njezinim kolegama liječnicima zadovoljstvo i čast biti podrška bolesnicama i imati priliku sudjelovati u ovakvoj akciji.

– Ono što je najvažnije s naše strane je da s onima koji prolaze kroz liječenje, dijagnoze, brojne teške komplikacije u kojima im se nije lako snaći, izgradimo povjerenje kroz cijeli taj put i njihovu bitku i to povjerenje treba čuvati i raditi na tome - rekla je Tečić Vuger.

Izvor: Hrvatski sabor

 

Povezane vijesti