GRADONAČELNIK TOMAŠEVIĆ U BERLINU Što je tzv. zeleni narativ i kako poboljšati život naših građana

U sklopu posjeta, gradonačelnik Tomašević je sudjelovao na konferenciji ‘Što je zeleni narativ?’ na kojoj je govorio na temu ‘Europske zelene stranke i odgovornost’. Razgovaralo se o odgovornosti ‘zelenih’ političara, te o zadaćama, izazovima i problemima s kojima se susreću

Tomislav Tomašević

 

Izaslanstvo Grada Zagreba, predvođeno gradonačelnikom Tomislavom Tomaševićem, završilo je dvodnevni službeni posjet Berlinu, gdje se gradonačelnik susreo s gradonačelnicom Franziskom Giffey i sudjelovao na konferenciji ‘Što je zeleni narativ?’, priopćeno je iz zagrebačke gradske uprave.

Na sastanku s gradonačelnicom Giffey razgovaralo se o produbljivanju suradnje dvaju gradova te o temama održivog razvoja i zelenih politika koje, kako je istaknuto u priopćenju, oba grada provode.

- Naglasak je bio na priuštivom stanovanju, gospodarenju otpadom, prometu, posebno biciklističkom, javnom prijevozu, te ostalim temama zajedničkim velikim gradovima - rekao je gradonačelnik Tomašević, koji je pozvao gradonačelnicu Giffey u posjet Zagrebu.

U sklopu posjeta, gradonačelnik Tomašević je sudjelovao na konferenciji ‘Što je zeleni narativ?’ na kojoj je govorio na temu ‘Europske zelene stranke i odgovornost’. Razgovaralo se o odgovornosti ‘zelenih’ političara, te o zadaćama, izazovima i problemima s kojima se susreću, stoji na kraju službenog priopćenja.

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević je na konferenciji bio na poziv Zaklade Heinrich Böll, a najavljeno je da će sudjelovati i u panel diskusiji s gradonačelnikom Grenoblea Éricom Piolleom, na temu 'Europske zelene stranke i odgovornost'.

 

Hina

 

Povezane vijesti