ZAGREB Završena Kampusijada pod sloganom 'Od studenata za studente'

Kampusijada se održala u organizaciji Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta, Fakulteta prometnih znanosti, Fakulteta hrvatskih studija i njihovih studentskih zborova u suradnji sa Sveučilištem u Zagrebu i Studentskim centrom Sveučilišta u Zagrebu

Zajednička fotografija.

 

Na Znanstveno-učilišnom Kampusu Borongaj održana je od 1. do 3. lipnja 2022. Kampusijada pod sloganom 'Od studenata za studente'. Ovo najveće studentsko-sportsko natjecanje se vratilo nakon petogodišnje pauze i okupilo brojne studente fakulteta i sastavnica Sveučilišta u Zagrebu.

Studenti su se natjecali u ukupno dvanaest sportskih disciplina i aktivnosti. Od grupnih sportova odigrali su se turniri u nogometu, odbojci, košarci i graničaru. Osim sportova s loptom, studenti su sudjelovali i u kartaškim turnirima, beerpongu i stolnom nogometu. Od pojedinačnih aktivnosti natjecalo se u šahu i stolnom tenisu, a kvizoljupci su se okušali i u kvizu znanja.

Na navedenim sportovima i aktivnostima sudjelovalo je oko 550 natjecatelja, a tijekom tri dana na Kampusijadu je stiglo više od 1200 posjetitelja.

Kampusijada se održala u organizaciji Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta, Fakulteta prometnih znanosti, Fakulteta hrvatskih studija i njihovih studentskih zborova u suradnji sa Sveučilištem u Zagrebu i Studentskim centrom Sveučilišta u Zagrebu. Poseban doprinos Kampusijadi dali su Zaklada Petrin korak te Udruga studenata komunikologije Agenda.

Ženska odbjka.Za pripremu i realizaciju pobrinuli su se vrijedni studenti volonteri, kojih je ove godine bilo više od 70 te Organizacijski odbor Kampusijade u sastavu studenata tri fakulteta Znanstveno-učilišnog Kampusa Borongaj.

Na svečano otvorenje Kampusijade, 1. lipnja, stigao je Matija Cvek, a za odličnu atmosferu 2. lipnja, pobrinuli su se Filip Rudan i zagrebački ska/reggae/punk bend SlonOff.

Najuspješnijim studentima dodijeljene su i brojne nagrade u suradnji sa sponzorima: PolleoSport, Amazinga, Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu, P.O.C., Elipsa - s.z., Quehenberger logistics, Studena i Nexe d.d.

Osim sportskih aktivnosti, studenti i posjetitelji educirali su se na štandovima Zaklade Petrin korak i Safety Guru Instituta. Kampusijadu je posjetio i HAK-ov simulator prevrtanja kao i promotori Red Bulla. Za sigurnost studenata i posjetitelja brinulo se Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb.

 

Sarah Viteškić

 

Povezane vijesti