ĐOGAŠ Osobe s invaliditetom u Splitu ne smiju biti diskriminirane

HDZ-ov kandidat za splitskog gradonačelnika Zoran Đogaš u srijedu je izvijestio kako oko 12 posto građana Splita ima neki oblik invaliditeta poručivši kako oni ne smiju biti diskriminirani

Zoran Đogaš

 

- Moramo im osigurati ravnopravnost i normalan život - rekao je Đogaš na konferenciji za novinare.

Kandidatkinja za Đogaševu zamjenicu Zrinka Mužinić Bikić je zamjerila kandidatu stranke Centar za splitskog gradonačelnika Ivici Puljku na njegovoj izjavi o osobama s invaliditetom nakon što je član njegove stranke i osoba s invaliditetom Luka Baričić priznao da je preko društvenih mreža slao seksualne sadržaje ženskoj osobi te je zbog toga odlučio povući se iz politike.

- Bivši gradonačelnik Puljak je osobe s invaliditetom etiketirao kao seksualno frustrirane - istaknula je Mužanić Bikić. Dodala je da sasvim sigurno u populaciji soba s invaliditetom postoje osobe koje su seksualno frustrirane ‘jednako kao što postoje i u općoj populaciji’.

Pohvalila je projekt Paraolimpijski dan rekavši kako je i osobno u njemu sudjelovala na području Splitsko- dalmatinske županije.

U tom se projektu, objasnila je, senzibilizira djecu za pozitivan odnos prema osobama s invaliditetom, a djecu s invaliditetom potiče da se bave sportom. Također je rekla da se osobama s invaliditetom može pomoći poboljšanjem arhitektonskih rješenja koja bi omogućila pristupačnost semaforima i prilagođena sportskim borilištima te zdravstvenim i kulturno-obrazovnim ustanovama.

 

Hina

 

Povezane vijesti