Treneri velikog srca: Otvorena još jedna plivačka škola za djecu s teškoćama u razvoju

"Želimo doprijeti do što više djece i dovesti ih na bazen kako bi zavoljeli vodu kao medij, želimo doprijeti i do roditelja djece s teškoćama u razvoju kako bi ih ohrabrili i pokazali im da njihova djeca mogu biti punopravni članovi društva“, rekla je Ana Sršen

Na vinkovačkome dvoranskom plivalištu danas je predstavljen projekt „Treneri velikoga srca“ koji su pokrenuli proslavljena hrvatska paraolimpijka i predsjednica Hrvatskoga plivačkog saveza za osobe s invaliditetom Ana Sršen i tvrtka „Allainz“ u cilju plivačke obuke djece s teškoćama u razvoju. Vijest je to koja će ohrabriti brojne roditelje djece s teškoćama u razvoju da svoje mališane kroz sportske aktivnosti lakše integriraju u društvo.
Predstavljajući projekt „Treneri velikoga srca“ Sršen je istaknula da je zaživio početkom listopada ove godine, do sada se realizirao u Puli, Splitu, Opatiji, Čakovcu i Varaždinu, a od danas i na vinkovačkome dvoranskom plivalištu za djecu s teškoćama u razvoju iz Vinkovaca i Vukovara.

„Želimo doprijeti do što više djece i dovesti ih na bazen kako bi zavoljeli vodu kao medij, želimo doprijeti i do roditelja djece s teškoćama u razvoju kako bi ih ohrabrili i pokazali im da njihova djeca mogu biti punopravni članovi društva“, rekla je Sršen, istaknuvši da projekt obuhvaća poseban plivački program prema Halliwick konceptu namijenjenom djeci s teškoćama u razvoju.

Dodala je da se do sada u pet gradova u projekt uključilo 70 djece s teškoćama u razvoju od kojih je 10 integrirano i u plivačke klubove.

Direktor „Allianz“ Osijek Robert Vučković istaknuo je da Allianz Grupa već šest godina surađuje sa Svjetskim paraolimpijskim odborom, a prije tri godine u Hrvatskoj je s Hrvatskim paraolimpijskim odborom pokrenula projekt „Paraolimpijski športski dan“ u koji se do sada uključilo 40.000 djece u 90 hrvatskih škola.

„Projekt „Treneri velikog srca“ nastavak je suradnje s Hrvatskim paraolimpijskim odborom, a to je i prvi projekt u Hrvatskoj usmjeren na razvoj sporta za osobe s teškoćama u razvoju na lokalnoj razini“, rekao je Vučković.

Na vinkovačkome dvoranskom plivalištu projekt „Treneri velikog srca“ za djecu s posebnim potrebama provodit će se svake subote do kraja 2013. godine s mogućnošću produžavanja projekta i na iduću godinu.

Predstavljanju projekta „Treneri velikog srca“ nazočio je i vinkovački dogradonačelnik Goran Bosančić, a događaj su uveličali i paraolimpijci Mihovil Španja, Mario Alilović, Tomislav Zadro, hrvatski plivački reprezentativac Matija Grebenić te golman HNK „Cibalije“ Tomislav Vranjić.

In-Portal / Hina

Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL