POMOĆ ZA LEA DRAGIČEVIĆA Apel za donacije za liječenje tumora na mozgu

Na platformi GoGetFunding trenutno se još uvijek prikupljaju donacije za Lea Dragičevića iz Zagreba, koji ima tumor na mozgu

Leo Dragičević

 

Donacije su većinom uplaćivane krajem siječnja i u veljači ove godine, dok je zadnja uplata bila 17. ožujka 2022. godine. Za sada je 65 donora uplatilo gotovo polovicu traženog iznosa, koji iznosi 5000 eura.

- Prije 13 godina mi je otkriven tumor mozga, tada gradiusa dva te sam zahvaljujući operaciji i lijekovima živio 'normalno' dalje. Usput sam isprobavao razna alternativa rješenja, ali nijedno nije bilo dovoljno dobro da ozdravim. U srpnju 2021. sam hitno hospitaliziran i operiran i tada je biopsijom utvrđeno da je benigni tumor koji sam imao 13 godina promijenio strukturu u maligni tumor trećeg stupnja (anaplastični astrocitom gradiusa 3) i nažalost, 31 posto aktivnih malignih stanica što je jako visok postotak jer je prosjek kod ljudi koji imaju isti stupanj malignosti 12 do 15 posto - pojasnio je svoju zdravstvenu situaciju Dragičević.

Nakon operacije napravljen mu je daljnji plan liječenja u vidu zračenja i kemoterapije.

- Kako je, nažalost, moja bolest nepredividiva, tako je došlo i do promjene plana mog liječenja. Naime, tumor se 'vratio' mnogo brže nego što je bilo tko očekivao i to je smanjilo prognozu uspješnosti planiranog zračenja i kemoterapije. Zbog toga sam morao biti ponovno hitno operiran. S obzirom da je operacija bila jako rizična i komplicirana (trajala je sedam sati), neurokirurg koji me je operirao na ljeto se nije usudio operirati me. Prof. Paladino, koji nažalost više ne operira u Hrvatskoj, rekao je 'da' i operirao me u Mostaru (BiH). Operacija je prošla uspješno, ali sam je kao hrvatski državljanin morao platiti - objasnio je Dragičević.

Nakon svega slijedi zračenje i kemoterapija u Zagrebu - šest tjedna zračenja i kemoterapije plus šest mjeseci kemoterapije.

- Molim vas za pomoć jer sam plativši ovu operaciju ostao bez sredstava za pokrivanje troškova puta i smještaja u Zagrebu za vrijeme zračenja i kemoterapije, nekoliko kontrolnih magnetskih rezonanci, poklona doktorici (kako to već nažalost ide), covid testiranja svaki drugi dan, dodatke prehrani, fitoterapiju, zdravu prehranu za to vrijeme i slično. Nažalost, zbog bolesti ne mogu zarađivati više. Ranije sam honorarno radio koliko sam mogao te sad živim od socijalne pomoći koja mjesečno iznosi oko 110 eura - zamolio je ljude dobre volje Dragičević.

 

Klaudija Klanjčić

 

Povezane vijesti