UIR ZAGREB Podsjetnik o umanjenju cijena javne usluge sakupljanja komunalnog otpada

Iz Udruge invalida rada Zagreba podsjećaju da je Grad Zagreb u razdoblju od 20. siječnja do 19. veljače 2022. proveo javno savjetovanje na temu 'Nacrt prijedloga Odluke o javnoj usluzi sakupljanja komunalnog otpada u Gradu Zagrebu' te je prihvaćen prijedlog UIR Zagreba da se kućanstvima na čijoj adresi žive osobe s invaliditetom, a koje koriste pelene za odrasle, omogući umanjenje cijene javne usluge.

 

Naime, takvo je umanjenje cijene do tada bilo predviđeno samo za kućanstva koja koriste pelene za djecu.

Ujedno, iz Udruge pozivaju da im se obrate članovi/ice u vezi popunjavanja obrazaca 'Zahtjev za priznavanje prava na naknadu zbog tjelesnog oštećenja', 'Zahtjev za priznavanje prava na doplatak za pomoć i njegu za odraslu osobu' ili 'Zahtjev za osobnu invalidninu'.

- Javite se u UIR Zagreba i mi ćemo vam u okviru socijalno-inkluzivnog savjetovališta pomoći pri ispunjavanju i ispisu tih obrazaca. Također, u okviru savjetovališta možete dobiti pomoć pri online naručivanju za preglede u bolnicama. Prijave se vrše putem telefona: 01/4829119, 4829392 i e-pošte: uir@uir-zagreb.hr. Aktivnost se provodi u okviru programa 'Savjet više', koji sufinancira Grad Zagreb, Gradski ured za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom – poručuju iz Udruge.

 

Tekst: Klaudija Klanjčić