Od danas i plitvički slapovi slikom uživo na platformi Skylinewebcamsu

Nacionalni park Plitvička jezera od danas je dostupan na svjetski poznatoj platformi Skylinewebcamsu, koja uživo prati tisuće kamera i preko njih tisuće atraktivnih odredišta diljem svijeta, a svaki dan ima milijune pregleda

 

Sada se, kako je priopćeno u četvrtak iz Nacionalnog parka Plitvičkih jezera, kroz nekoliko klikova preko platforme Skylinewebcamsa uživo može pratiti i ljepota plitvičkih slapova, i to preko objektiva nove kamere.

Nacionalni park Plitvička jezera i dosad je imao kameru koja je s najatraktivnijeg vidikovca omogućavala praćenje jezera i Velikog slapa uživo, ali je link bio relativno skriven na njegovoj internetskoj stranici pod rubrikom Multimedija/video stream, navodi u priopćenju ravnatelj tog parka Tomislav Kovačević.

Podsjeća da je Nacionalni park Plitvička jezera 2019. godine prešao na novi sustav upravljanja posjetiteljima jer je UNESCO uvjetovao njihov manji broj. U posljednje vrijeme obogaćenom ponudom više restorana posjetiteljima je omogućen ugodniji te duži i kvalitetniji boravak, što se vraća njihovom većom potrošnjom.

“Hrvatski turizam godinama robuje brojkama iako je kvaliteta, tj. održivost turizma često upitna. Prosječna potrošnja naših posjetitelja veća je 30-ak posto, s manje se posjetitelja ostvaruje isti ili veći financijski učinak, te se vidi da je budućnost turizma u stopi održivosti, a ne u stopi povećanja broja dolazaka", zaključio je Kovačević.

 

 

Hina