DOBRA VIJEST U Splitu održana humanitarna utrka 'Srcem za male heroje'

Cilj je nabava medicinskoga uređaja Hamilton - T1, inteligentnog transportnog ventilatora koji pruža ventilacijsku terapiju za najmanje i najkrhkije pacijente tijekom helikopterskog transporta

Srcem za male heroje

 

Splitska Javna vatrogasna postrojba (JVP) organizirala je u nedjelju navečer humanitarnu utrku 'Srcem za male heroje' kojom prikuplja novac za kupnju transportnog ventilatora za Dječji odjel splitskog KBC- a, vrijedan više od 200 tisuća kuna.

Nekoliko stotina trkača sudjelovalo je u utrci od Rive do Vile Dalmacije gdje se nalazi vatrogasna postaja. Utrka je počela u 19 sati, a na dionici  dugoj 2,3 kilometra trkačima su se pridružili i bajkeri.

Svi koji su kupili majicu na kojoj piše Srcem za male heroje, mogli su sudjelovati u utrci koja je imala i simboličnu nagradu u vidu pehara za pobjednika.

Zapovjednik JVP-a Mario Mikas novinarima je rekao da su primili brojne donacije gradskih tvrtki, a u akciju su se uključile i sve žurne službe.

Cilj je nabava medicinskoga uređaja Hamilton - T1, inteligentnog transportnog ventilatora koji pruža ventilacijsku terapiju za najmanje i najkrhkije pacijente tijekom helikopterskog transporta.

U nedjelju ujutro vatrogasci su sa zvonika sv. Duje spustili 25-metarski natpis 'Srcem za male heroje, te su se od jučer na štandovima na Rivi prodavale majice s logom akcije.

Mikas je izrazio uvjerenost da će prikupiti dovoljno novca da se, uz transportni ventilator, kupi i uređaj za praćenje moždanih aktivnosti djece prilikom transporta.

Splitskom JVP-u ovo je druga humanitarna akcija ove godine. Svojim humanitarnim djelovanjem u veljači su već kupili Dječjem odjelu KBC-a Split uređaj za isporuku dušičnog oksida, vrijedan oko 260 tisuća kuna. Taj je uređaj završio na Neonatologiji i do sada je već spasio nekoliko života.

Hina

 

Povezane vijesti