U Šibeniku donesena Odluka o financiranju projekta 'Pomoćnici u nastavi 4'

U sklopu projekta osigurat će se rad 46 pomoćnika u nastavi i jednog stručnog komunikacijskog posrednika u školskoj godini 2022./2023. za 47 učenika u devet osnovnih škola na području grada Šibenika

Dijete, ilustracija.

 

Grad Šibenik uspješno je, posredstvom Europskog socijalnog fonda, dobio Odluku o financiranju za potrebe podrške pomoćnika u nastavi i stručnog komunikacijskog posrednika učenicima s teškoćama u razvoju.

Navedeno je ostvareno prijavom projekta pod nazivom 'Pomoćnici u nastavi 4' na Otvoreni poziv za dostavu projektnih prijedloga 'Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama', faza V. Poziv je raspisan od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja donijelo je Odluku o financiranju, a uskoro bi Grad Šibenik kao korisnik trebao sklopiti Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava na 12 mjeseci. Ukupna vrijednost projekta je 2.265.090,00 kuna. Bespovratni udio je 85 posto, dakle 1.925.326,50 kuna, dok će se ostatak sredstava osigurati iz gradskog proračuna.

U sklopu projekta osigurat će se rad 46 pomoćnika u nastavi i jednog stručnog komunikacijskog posrednika u školskoj godini 2022./2023. za 47 učenika u devet osnovnih škola na području grada Šibenika.

Cilj ovog projekta je osiguravanje podrške učenicima s teškoćama u razvoju za kvalitetno uključivanje u redovni odgojno-obrazovni sustav, uspješniju socijalizaciju i emocionalno funkcioniranje kroz uvođenje educiranih pomoćnika u nastavi/stručnih komunikacijskih posrednika. Osim toga, 47 osoba će dobiti priliku zaposlenja te steći nove vještine kroz edukaciju i iskustvo u radu s djecom.

 

Izvor: Grad Šibenik

 

Povezane vijesti