Pomoćnici u nastavi u školama Zagrebačke županije prošli edukaciju i spremni su za rad s učenicima

Tijekom edukacije stavljen je naglasak na primjere iz prakse kroz koje su polaznici usvojili znanja i vještine za pružanje podrške učenicima s teškoćama. Aktivnim sudjelovanjem, mnoštvom pitanja i komentara polaznici su iskazali motiviranost i spremnost za rad u ulozi pomoćnika u nastavi

Prizor s edukacije.

 

U sklopu projekta 'Prsten potpore V' u osnovnim i srednjim školama Zagrebačke županije, partnerima u provedbi projekta, provedeni su natječaji za zapošljavanje i odabrani su kandidati za obavljanje poslova pomoćnika u nastavi koji će tijekom školske godine 2022./2023. pružati podršku učenicima s teškoćama.

U četvrtak i petak, 1. i 2. rujna 2022. godine, provedeno je osposobljavanje 50 kandidata koji do sad nisu imali priliku završiti edukaciju za obavljanje poslova pomoćnika u nastavi. Edukaciju je proveo Darko Kobetić, prof.reh., ravnatelj Centra znanja Profectus iz Jastrebarskog.

Tijekom edukacije stavljen je naglasak na primjere iz prakse kroz koje su polaznici usvojili znanja i vještine za pružanje podrške učenicima s teškoćama. Aktivnim sudjelovanjem, mnoštvom pitanja i komentara polaznici su iskazali motiviranost i spremnost za rada u ulozi pomoćnika u nastavi.

Projektom 'Prsten potpore V' bit će osigurano 192 pomoćnika u nastavi i jedan stručni komunikacijski posrednik u 39 osnovnih i srednjih škola kojima je osnivač Zagrebačka županija. Ukupna vrijednost projekta je 8,24 milijuna kuna, od čega je Ministarstvo znanosti i obrazovanja Zagrebačkoj županiji odobrilo maksimalni iznos bespovratnih sredstava u iznosu od 7 milijuna kuna, dok je razliku od 1,24 milijuna kuna u svom proračunu osigurala Zagrebačka županija.

 

Izvor: Zagrebačka županija

 

Povezane vijesti