Riječki Autotrolej nabavio 37 novih autobusa, vrijednih 82,2 milijuna kuna

Komunalno društvo Autotrolej nabavilo je 37 novih autobusa za javni prijevoz, vrijednih 82,2 milijuna kuna, od kojih je 14 autobusa predstavljeno u ponedjeljak na autobusnom terminalu na riječkoj Delti

Predstavljanje autobusa.

 

Riječ je o 14 vozila marke MAN - sedam dizel zglobnih gradskih niskopodnih autobusa, vrijednih 24,2 milijuna kuna, kapaciteta 166 putnika, te sedam solo gradskih niskopodnih autobusa, vrijednih 17,2 milijuna kuna, kapaciteta 92 putnika.

Prva skupina od 23 nova vozila marke Iveco, od kojih 12 solo gradsko-prigradskih poluniskih autobusa i 11 midi prigradskih autobusa predstavljena je još u srpnju.

Autobusi su nabavljeni u sklopu europskog projekta ‘Nabava novih autobusa za Komunalno društvo Autotrolej d.o.o. II’, za koji je iz europskog fonda Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. osigurano bespovratnih 55,6 milijuna kuna.

Gradonačelnik Rijeke Marko Filipović rekao je da će uvođenje novih autobusa u promet unaprijediti kapacitete Autotroleja i približiti ga europskim standardima - povećanjem brzine putovanja i smanjenjem operativnih troškova.

Unaprijedit će se pouzdanost i sigurnost prometa te smanjiti emisije štetnih plinova i zagađenje zraka, kazao je Filipović naglasivši da je prosječna starost autobusa Autotroleja sada manja od sedam godina.

 

Fotografija: Grad Rijeka

Hina

 

Povezane vijesti