U Varaždinu obilježen Svjetski dan svjesnosti o limfomima

Grad Varaždin podržava program Hrvatske udruge leukemija i limfomi, aktivno se uključuje u akcije udruge u kojima se stanovništvo putem informativnog štanda educira o bolesti i liječenjima, kazali su iz Grada Varaždina

Zajednička fotografija ispred štanda Hrvatske udruge leukemija i limfomi.

 

U organizaciji Hrvatske udruge leukemija i limfomi prošli je tjedan, odnosno 15. rujna 2022. godine, na Franjevačkom trgu u Varaždinu obilježen 'Svjetski dan svjesnosti o limfomima'. Tim povodom organizirano je i mjerenje razine šećera u krvi i krvnog tlaka zainteresiranim građanima.

Hrvatska udruge leukemija i limfomi djeluje s ciljem pomaganja bolesnika oboljelih od hematoloških bolesti, razvoja novih istraživačkih programa i metoda liječenja te u tu svrhu poduzima sljedeće aktivnosti: organizira liječenje bolesnika koji boluju od leukemije, limfoma i srodnih bolesti, prikuplja donacije, razvija i provodi programe pomoći bolesnicima koji boluju od leukemije, limfoma i srodnih bolesti, potiče nove metode liječenja, organizira stručnu i financijsku pomoć za navedene programe, podupire programe pomoći bolesnicima i njihovim obiteljima, podupire istraživački rad na području etiologije, terapije i liječenja leukemije, limfoma i srodnih hematoloških bolesti, razvija programe nesrodne transplantacije koštane srži u Republici Hrvatskoj, organizira seminare i savjetovanja te distribuira informacije s tih skupova zdravstvenim i znanstvenim ustanovama.

- Grad Varaždin podržava program udruge, aktivno se uključuje u akcije udruge u kojima se stanovništvo putem informativnog štanda educira o bolesti i liječenjima. Posebna nam je čast da je upravo naš sugrađanin Dražen Vincek predsjednik Hrvatske udruge leukemije i limfoma, kao i predsjednik podružnice Varaždin - kazali su iz Grada.

Podršku radu udruge dao je i Ravnatelj Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije Mladen Smoljanec.

Udruga djeluje na adresi Graberje 33, Varaždin, u prostoru koji je dan udruzi na korištenje od strane Grada Varaždina.

 

Izvor: Grad Varaždin

 

Povezane vijesti