MARIJINI OBROCI Kampanja ‘Pokreni se za obroke’ za pomoć djeci Etiopije

Humanitarna organizacija Marijini obroci Hrvatska pozvala je pojedince i grupe da sudjeluju u kampanji ‘Pokreni se za obroke’ kako bi skupila potrebna sredstva za pomoć djeci Etiopije, a kampanja kreće u ponedjeljak i traje do 30. listopada

Vizual kampanje.

 

Cilj kampanje je skupiti 7153 kilometra koliko nas dijeli od Hrvatske do Etiopije i time djeci osigurati obroke u školama, poručili su u ponedjeljak iz udruge.

- Bilo da hodate, trčite, biciklirate, plivate… - zabilježite svoje metre i kilometre te ih unesite u obrazac. Svoje metre i prijavu možete zabilježiti na ovoj poveznici - pozivaju iz udruge i pozivaju 'trkače' da potraže sponzore koji će djeci osigurati obroke kao podršku njihovim prijeđenim kilometrima ili da sami daruju donaciju djeci za obroke i prijeđene kilometre.

Naglašavaju kako su nemiri i rat u Etiopiji uzrokovali gubitke neviđenih razmjera te ugrozili živote najranjivijih skupina društva koje su i prije bile ugrožene i izrazito siromašne.

- Nedavno smo primili pismo našeg osnivača koje opisuje kako udruga podupire tisuće raseljenih ljudi nakon sukoba u Tigraju u Etiopiji. Šokirali smo se dok smo čitali o situaciji u Tigraju jer nismo znali ništa o tamošnjem ratu. Pročitali smo priču o djeci koja su se skrivala u špiljama dok su pobunjenici napadali njihovo selo, a kad su se vratili, našli su roditelje mrtve - kažu iz udruge.

Marijini obroci Hrvatska dio su međunarodnog projekta koji svakodnevno pruža obrok djeci na mjestu obrazovanja u nekim od najsiromašnijih područja na svijetu. Trenutno hrane više od dva milijuna djece u 20 zemalja diljem Afrike, Azije, Latinske Amerike i Kariba. 132 kune hrane dijete tijekom cijele školske godine, no također mu omogućuju da dođe u učionicu i stekne obrazovanje koje mu može dugoročno pružiti izlaz iz siromaštva.

 

Hina

 

Povezane vijesti