ZAKLADA NEMA PREDAJE Stipendije za učenike i studente koji se aktivno bave sportom

Zaklada je dodijelila deset stipendija, u ukupnom iznosu od 17.500 kuna po osobi. Ukupan fond ovog projekta zaklade je 175 tisuća kuna. U programu su sudjelovali predsjednik GNK Dinamo Mirko Barišić, igrač prve momčadi Luka Ivanušec te stipendisti

Zaklada Nema predaje, stipendisti

 

Prošlog petka, 11. studenoga u loži Maksimir na maksimirskom stadionu Zaklada Nema predaje održala je svečanu dodjelu stipendija učenicima i studentima sportašima izabranim putem natječaja.

U prekrasnom ambijentu, pozitivnoj atmosferi te uz kratki zanimljiv program koji je vodio poznati zagrebački novinar i voditelj Ivan Fedor završen je projekt zaklade koji se odnosi na financijsku podršku izvrsnim učenicima i studentima koji su ujedno i uspješni sportaši.

Od prosinca 2020. do danas zaklada je izvršila ukupno 35 donacija u iznosu od milijun i 822 tisuće kuna. Kao posljednji u nizu brojnih projekata zaklada je izabrala ovaj program stipendija te je odlučila u aktualnoj školskoj i akademskoj godini pružiti financijsku podršku deset mladih uspješnih i talentiranih učenika i studenata koji se aktivno bave sportom.

Ukupno je zaprimljena 41 prijava za natječaj, a upravni odbor donio je odluku o dodijeli stipendija za deset osoba koje zadovoljavaju opće i posebne uvjete, koje su postigle iznimne sportske i akademske uspjehe prema propozicijama, i to prema formiranoj rang listi po svim propisanim kriterijima.

Zaklada je dodijelila ukupno 10 pojedinačnih stipendija, po osobi 17.500 kuna, u 10 mjesečnih rata. Ukupni fond za ovaj projekt iznosi 175 tisuća kuna.

Uvodni je govor održao predsjednik GNK Dinamo Mirko Barišić koji je u ime zakladnika pozdravio sve prisutne, istaknuo važnost školovanja i bavljenja sportom te zaželio stipendistima puno uspjeha, lijepih trenutaka i dobrih rezultata, iskazavši istovremeno ponos na to što je zaklada odlučila organizirati jedan ovakav projekt dodjele stipendija.

- Iznimno sam dirnut i ponosan na našu zakladu danas, ne samo na ideju nego i na realizaciju ove akcije. Ovaj projekt pomaže ljudima da budu uspješni, sretni i zadovoljni. Nadam se da je to nešto što nije samo plemenito nego da će ujedno stvoriti kod ljudi nadu i učiniti ih optimističnijima. Posebno se to odnosi na mlade ljude koji tek stupaju u ozbiljan život, a zaklada im želi pomoći u tome i usmjerava ih - rekao je predsjednik Barišić.

Prvotimac Dinama Lukom Ivanušecom dobro zna kolika je važnost obrazovanja, s obzirom na to da je uz svoju profesionalnu karijeru završio preddiplomski studij sportskog menadžmenta. Luka je kroz svoj govor pozvao stipendiste, i druge mlade sportaše, da razmišljaju na vrijeme o svojoj budućnosti i svemu onome što uslijedi nakon završetka sportske karijere, da se nikada ne predaju te da slijede svoje snove.

- U sportu nikada ne znaš što se može dogoditi, neka ozljeda ili nešto drugo što može prekinuti tvoju karijeru. Uvijek treba imati i drugi plan, pobrinuti se za svoju budućnost. Mislim da je tu jako važno obrazovanje. Sigurno da neće biti lako u nekim trenucima, treba sve dobro uskladiti, sport i učenje, ali mislim da se sve može. Treba znati što želiš u životu, i ako to znaš - sve se može - poručio je mladima Luka Ivanušec.

Uslijedila je službena ceremonija predaje stipendija učenicima i studentima, fotografiranje na uspomenu i neformalno druženje.

- Iznimno smo sretni i ponosni što smo danas ovdje, kao i na to što imamo priliku ovako podržati mlade sportaše koji su sjajni u školi, na fakultetu, ali i u sportovima kojima se bave. Od početka rada zaklade imali smo brojne projekte, međutim ovaj je poseban samim time što objedinjuje obrazovanje i sport i nagrađuje nečiji trud, rad, odricanje, požrtvovnost i zalaganje. Vjerujemo da će svi ovi mladi ljudi, djevojke i mladići, koji su postali naši stipendisti biti još uspješniji u budućnosti te smo sigurni da će se u svom školovanju, natjecanjima, i općenito kroz život uvijek prisjetiti naše podrške i da nikada neće odustati od svojih želja, snova i ambicija - rekla je nakon završetka eventa upraviteljica zaklade Vlatka Peras.

Za kraj poruka Zaklade Nema predaje mladima – Nemojte nikada odustati od svojih snova.

Pozivaju sve navijače Dinama, partnere i prijatelje kluba da nastave podržavati i pratiti rad Dinamove zaklade te da doniraju sukladno vlastitim mogućnostima kako bi zaklada mogla nastaviti s ovakvim i sličnim dobrim djelima.

Izvor: GNK Dinamo

Fotografije: Pixsell/Tomislav Miletić

 

Povezane vijesti