FAIR PLAY NA TRIBINAMA Dinamo i Zaklada Nema predaje doniraju novčana sredstva

Skupine korisnika na koje program/projekt treba biti usmjeren prijavom na Natječaj su djeca, mladi te socijalno osjetljive skupine; osobe s invaliditetom, beskućnici i žrtve diskriminacije na osnovi rase

Vizual natječaja.

 

Po završetku prvog dijela kampanje 'Fair play na tribinama' koju zajedno provode Zaklada Nema predaje i GNK Dinamo slijedi i ranije najavljeni natječaj za udruge.

Dinamo je kroz prvi dio sezone 2022/23. za svaku utakmicu za koju nije dobio kaznu od strane HNS-a i UEFA-e zbog ponašanja svojih navijača (za korištenje pirotehnike, rasizma, govora mržnje i diskriminacije) izdvojio određene novčane iznose - za domaće utakmice po 10 tisuća kuna, za europske utakmice po pet tisuća eura. Ukupni iznos koji je GNK Dinamo izdvojio na kraju polusezone je 135 tisuća kuna (17.917,58  Eura). Upravo taj iznos bit će doniran Zakladi Nema predaje koja će kroz javni natječaj taj novčani fond dodijeliti udrugama kojima je potrebna pomoć.

Ukupan iznos od 135 tisuća kuna bit će podijeljen na ukupno četiri udruge (15 tisuća kuna, 30 tisuća kuna, 40 tisuća kuna i 50 tisuća kuna) koje će po završetku natječaja biti izabrane od strane upravnog odbora zaklade.

Pravo sudjelovanja imaju isključivo udruge koje zadovoljavaju sve uvjete propisane u natječaju. Skupine korisnika na koje program/projekt treba biti usmjeren prijavom na Natječaj su djeca, mladi te socijalno osjetljive skupine; osobe s invaliditetom, beskućnici i žrtve diskriminacije na osnovi rase.

Područja rada i programa trebaju biti:

- ljudska prava (suzbijanje rasne diskriminacije, zaštita prava beskućnika, socijalna uključenost i socijalna solidarnost, integracija osoba s invaliditetom);

- obrazovanje i potpora razvoju djece i mladih (potpora obrazovanju djece i mladih s invaliditetom).

Natječaj je otvoren do petka, 2. prosinca 2022. u 23:59 sati.

Prijave i sva propisana dokumentacija dostavlja se isključivo putem e-maila na info@zakladanemapredaje.hr.

Više o natječaju doznajte ovdje.

 

Izvor: Zaklada Nema predaje

 

Povezane vijesti