ODVOJITE DESET MINUTA Ispitivanje stavova o obiteljskom nasilju i nasilju prema ženama

Cilj projekta je prevencija i suzbijanje rodno uvjetovanog nasilja prema ženama starije životne dobi razvojem rodno specifičnih odgovora u pružanju podrške žrtvama i podizanjem kapaciteta relevantnih dionika/ca sustava zaštite i podrške

Šaka, ilustracija.

 

Udruga B.a.B.e. provodi istraživanje u sklopu projekta 'puSHEd - protect, understand, support; help the elderly'. Cilj istraživanja je ispitati stavove opće populacije Republike Hrvatske o obiteljskom nasilju i nasilju prema ženama. Rezultati će se koristiti isključivo u svrhu izrade kampanje koja će za cilj imati podizanje svijesti o predmetnom problemu.

Projekt  'puSHEd - protect, understand, support; help the elderly' financiran je sredstvima iz Citizens, Equality, Rights and Values programa Europske unije, a provodi ga udruga 'B.a.B.e. Budi aktivna. Budi emancipiran.' u partnerstvu s Gradom Zagrebom, Domom za djecu i odrasle - žrtve obiteljskog nasilja 'Duga Zagreb' i Zakladom zajednički put.

Projekt je podržan od strane Pučke pravobraniteljice, Udruge za podršku žrtvama i svjedocima, i Europske socijalne mreže. Cilj projekta je prevencija i suzbijanje rodno uvjetovanog nasilja prema ženama starije životne dobi razvojem rodno specifičnih odgovora u pružanju podrške žrtvama i podizanjem kapaciteta relevantnih dionika/ca sustava zaštite i podrške.

Također, projekt je usmjeren na podizanje svijesti opće populacije i poboljšanje odgovora zajednice na rodno uvjetovano nasilje prema starijim ženama, pri čemu se prvenstveno podrazumijeva veći broj prijava nasilja te prevencija istog. Vrijednost projekta je 208.716,34 €.

Anketa je anonimna te u bilo kojem trenutku možete prekinuti njeno ispunjavanje. Ispunjavanje anketnog upitnika traje do deset minuta. Za više informacija o samom istraživanju javite se na babe@babe.hr.

Anketni upitnik nalazi se ovdje.

 

Izvor: Udruga B.a.B.e.

 

Povezane vijesti