Logopedska terapija za 70 djece u Gorskom kotaru

Primorsko-goranska županija i ove godine sufinancira logopedsku terapiju za djecu u Gorskom kotaru, u koju je uključeno 70 djece predškolske dobi i nižih razreda osnovnih škola s tog područja, izvijestila je u ponedjeljak zamjenica župana Marina Medarić

Logopetkinja i dijete, ilustracija.

 

Županija još od 2016., zajedno sa sedam lokalnih jedinica, organizira i provodi logopedsku terapiju za djecu na tom području, dodala je.

Od potrebnih oko 22 tisuće eura na godinu, Županija osigurava 50 posto, ostatak lokalne jedinice, a interes za tu terapiju, koja se provodi u Delnicama, je velik, naglasila je zamjenica župana na konferenciji za novinare.

Pročelnica za odgoj i obrazovanje Edita Stilin kazala je da se na upisima za sljedeću školsku godinu očekuje gotovo 2600 budućih prvašića te da se prijave djece već primaju.

Prema podacima sa stranica Županije, prijavama za postupak utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta prije upisa u prvi razred osnovne škole za školsku godinu 2023./2024. trebala bi pristupiti 2594 školska obveznika, što je 135 manje nego prethodne školske godine.

Pročelnica za kulturu, sport i tehničku kulturu Sonja Šišić istaknula je da je donesen program redovnog održavanja sportskih objekata u Gorskom kotaru sa 785 tisuća eura.

Dio novca namijenjen je za upravljanje sportskim objektima u Delnicama, a dio za upravljanje sportsko-rekreacijskim centrom na Platku, na kojemu se 24. siječnja, budu li vremenski uvjeti pogodni, planira otvaranje skijaške sezone.

 

Hina

 

Povezane vijesti