Obilježen Nacionalni dan edukacijskih rehabilitatora

U organizaciji Hrvatske komore edukacijskih rehabilitatora 1. ožujka 2023. godine obilježen je Nacionalni dan edukacijskih rehabilitatora

Zlatko Bukvić, Emina Berbić Kolar i Ksenija Von Romstein.

 

Obilježen je na različite načine s ciljem prezentiranja aktivnosti, metoda i značaja rada edukacijskih rehabilitatora u različitim područjima djelovanja - socijalnoj skrbi, zdravstvu, obrazovanju, sustavu profesionalne rehabilitacije i zapošljavanja osoba s invaliditetom i drugo.

U organizaciji Hrvatske komore edukacijskih rehabilitatora, na poziv predsjednika komore Zlatka Bukvića, edukacijska rehabilitatorica iz URIHO-a Vesna Zećirević održala je na stručnom skupu predavanje pod nazivom 'Uloga i izazovi edukacijskog rehabilitatora u zapošljavanju osoba s invaliditetom'.

Pored prikaza iskustva iz URIHO-a, u predavanju su objedinjena iskustva i kolega edukacijskih rehabilitatora zaposlenih u Zavodu za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom, Centru za profesionalnu rehabilitaciju Zagreb te Hrvatskom zavodu za zapošljavanje. Također, kroz druga predavanja predstavljen je rad edukacijskog rehabilitatora u području zdravstvene zaštitne, ranom predškolskom odgoju i obrazovanju i drugim područjima.

 

In Portal

 

Povezane vijesti