Ministarstvo branitelja objavilo poziv za Projekt rješavanja pristupačnosti objektima osoba s invaliditetom

Sufinanciranje će se temeljiti na raspoloživim sredstvima osiguranim u Državnom proračunu Republike Hrvatske za 2023. godinu u ukupnom iznosu od 332.000,00 eura

Osoba u kolicima na rampi, ilustracija.

 

U cilju provedbe Projekta rješavanja pristupačnosti objektima osoba s invaliditetom Ministarstvo hrvatskih branitelja objavljuje Javni poziv za sufinanciranje projekata rješavanja pristupačnosti objektima osoba s invaliditetom sredstvima Državnog proračuna Republike Hrvatske u 2023. godini na području Republike Hrvatske.

Građevine, njezin dio ili oprema na području Republike Hrvatske čija će prilagodba ili uređenje biti sufinancirano sredstvima Državnog proračuna u 2023. godini jesu građevine javne i poslovne namjene, njezin dio ili oprema: rampa, dizalo, vertikalno podizna platforma, koso podizna sklopiva, platforma, ulazni prostor, stubište, WC, kupaonica, učionica, ulaz u vodu na plaži i na bazenu, orijentacijski plan za kretanje u građevini, stajalište, peron i drugo; svi s planiranim završetkom radova do 31. prosinca 2023. godine.

Sufinanciranje će se temeljiti na raspoloživim sredstvima osiguranim u Državnom proračunu Republike Hrvatske za 2023. godinu u ukupnom iznosu od 332.000,00 eura.

Pristupačnost, unapređenje pristupačnosti i jednostavna prilagodba pristupačnosti osigurava se obveznim projektiranjem i izvođenjem građevina na način da sadrže obvezne elemente pristupačnosti i/ili da udovoljavaju uvjetima uporabe pomagala osoba s invaliditetom na način i u slučajevima propisanim Pravilnikom o osiguranju pristupačnosti građevina osobama s invaliditetom i smanjene pokretljivosti.

Zahtjev za sufinanciranje prilagodbe građevine po ovom javnom pozivu mogu podnijeti jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave koje djeluju na području Republike Hrvatske, provode djelatnosti usmjerene potrebama zajednice, zahtjev podnose za prilagodbu postojećih objekata.

Više o projektu doznajte ovdje.

 

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti