ZADAR Stomatološka skrb za djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom

Stomatološka skrb za djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom u Općoj bolnici Zadar trebala bi do ljeta početi s radom, zaključak je to radnog sastanka koji je u utorak održan u Domu Zadarske županije

Stomatološka ordinacija, ilustracija.

 

Uz predstavnike brojnih udruga, na sastanku je bio i pročelnik Upravnog odjela za zdravstvo Zadarske županije Marko Kolega.

- Dom zdravlja Zadarske županije pokreće postupke nabave potrebne stomatološke opreme za zahvate namijenjene osobama s tjelesnim ograničenjima različitih medicinskih uzroka. Istodobno, Opća bolnica Zadar pokreće postupke vezane za osiguranje prostornih uvjeta u Poliklinici, gdje će se nalaziti ambulanta u kojoj će raditi skupina stručnjaka čiju osnovu čine oralni kirurzi i anesteziolozi - izvijestio je pročelnik Kolega.

Dodao je i da je ostvarena inicijalna suradnja Opće bolnice Zadar s KBC-om Zagreb te stručnim timom oralne kirurgije pod vodstvom Željka Verzaka.

Obavljeni su i preliminarni razgovori s oralnim kirurzima Doma zdravlja Zadarske županije i privatnim ordinacijama dentalne medicine u mreži javne zdravstvene službe koje već imaju određena iskustva u tom području dentalne medicine kako bismo do lipnja imali okvirni broj osoba kojima su zahvati potrebni, kazao je Kolega.

Sve to, istaknuo je, vodi prema konačnoj realizaciji uvođenja posebnog programa pružanja dentalne zdravstvene skrbi osiguranjem uvjeta za provođenje oralno-kirurških zahvata u bolničkim uvjetima u Zadarskoj županiji, odnosno otvaranju ambulante za stomatološke zahvate u općoj anesteziji.

Pacijenti koji zahtijevaju takve medicinske usluge do sada su ih mogli dobiti u Splitsko dalmatinskoj županiji ili u Zagrebu, a liste čekanja za te zahvate su više od godinu dana.

 

Hina

 

Povezane vijesti