U Bjelovaru otvorena prva digitalna učionica za osnovnoškolce

U bjelovarskoj I. Osnovnoj školi u ponedjeljak je svečano otvorena prva digitalna učionica za osnovnoškolce u Hrvatskoj, koristit će se za nastavu informatike, za razrednu nastavu, ali i za razne edukacije, konferencije i druge aktivnosti

Moderna učionica, ilustracija.

 

U učionici su 24 prijenosna računala, ‘active learning’ stolice, interaktivni ekran odnosno pametna ploča, veliki LCD monitor, sustav za videokonferencije i druga tehnologija koja će učenicima i nastavnicima koristiti u obrazovnom procesu.

Ravnateljica Martina Supančić istaknula je kako je od ideje do realizacije projekta trebalo godinu dana, a partneri školi bili su Grad Bjelovar i tvrtka Profil Klett.

- Naša škola uložila je 6000 eura, donacija Profila je bila također 6 tisuća eura i Grad Bjelovar je uložio 23 tisuće eura - rekla je dodavši da im je ‘tvrtka Bjelin donirala novi parket’.

Ravnateljica Supančić izjavila je i kako je ovo prvo otvorenje digitalne učionice za osnovnoškolce u Hrvatskoj, s obzirom da slična učionica uređena i u jednoj šibenskoj školi, ali još nije službeno otvorena.

Gradonačelnik Dario Hrebak kazao je da su projekti poput ovoga uvijek dobrodošli.

- Kada mi je ravnateljica Martina Supančić došla u ured i rekla za ideju digitalne učionice u školi, rekao sam - odlično, podržat ćemo to. Uvijek podržavamo dobre projekte, a digitalizaciju podržavamo i u osnovnim školama, ne samo na Veleučilištu - kazao je bjelovarski gradonačelnik. Napomenuo je da bi takvu digitalnu učionicu trebala imati svaka škola u Hrvatskoj.

 

Hina

 

Povezane vijesti